Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> CPU's >> Content
CPU-snelheid Vs . Memory Speed ​​
De CPU voert diverse bewerkingen met behulp van het geheugen . Gegevens worden opgeslagen in het geheugen dan gebruikt door de CPU zoals instructies naar een operatie uitvoert . De snelheid waarmee de CPU en geheugen beïnvloeden algehele prestaties van de computer . Central Processing Unit ( CPU ) Snelheid

Een 3 GHz processor heeft een kloksnelheid ( frequentie ) van drie miljard hertz . De uiteindelijke snelheid van een processor wordt bepaald door hoeveel instructies binnen een klokcyclus , die wordt beïnvloed door het geheugen , de aanwezigheid van meerdere kernen en het gebruik van multi - threading kan uitvoeren .
Multi - kern en Multi - Threading processors

Een multi - core CPU bevat meerdere processors om meer operaties in een keer uit te voeren , zonder concessies aan de prestaties . Een dual - core CPU kan twee gelijktijdige bewerkingen uitvoeren met elke kern toegewezen zijn eigen geheugen cache . Een kern kan dan gebruik maken van multi - threading om zijn geheugen cache te verdelen in de richting van het hanteren nog meer instructies tegelijk .
Random Access Memory

De random access geheugen ( RAM ) van een computer levert de CPU tijdelijke ruimte om gegevens op te slaan . De "random " deel van RAM komt uit zijn functie van het verstrekken van gegevens in een willekeurige volgorde . Statische RAM kan data zo lang bewaren als stroom wordt geleverd aan de computer .
Dynamic RAM

Dynamic RAM ( DRAM ) is een soort van RAM-geheugen , waar de opgeslagen informatie moet periodiek vernieuwen om trouw te handhaven . De structuur van DRAM bevat een transistor en twee condensatoren voor elke byte aan gegevens opgeslagen waar statische RAM gebruikt zes transistors per byte . Terwijl DRAM is trager dan statische RAM omdat het moet vernieuwen , de DRAM- ontwerp zorgt voor een grotere opslagcapaciteit .
Cache Memory

Cache geheugen
ligt vlakbij de CPU en bevat de meest gevraagde gegevens . Door het verstrekken van de CPU met gemeenschappelijke informatie , wordt de snelheid waarmee instructies worden uitgevoerd verhoogd .
Memory Speed ​​

geheugen snelheid
wordt bepaald door hoe snel het kan leveren op een gegevens op te vragen . Langzamer geheugen zal het langer duren om de oproep van de CPU's voor specifieke gegevens te vervullen . Maakt niet uit hoe snel de processor werkt , is het beperkt door het geheugen snelheid. Echter , gebrek aan geheugen verhoogt de werklast van de CPU's .

Previous: Next:
  CPU's
·Hoe kan ik op de CPU Thermal P…
·Hoe je CPU Wattage Bereken 
·Hoe je Intel Dual Core CPU Ove…
·Hoe de CPU vervangen op een HP…
·Hoe de CPU Penconfiguratie op …
·Hoe de CPU Multiplier Bereken 
·Hoe te Overclock een AMD Pheno…
·CPU- temperatuur en ventilator…
·Hoe de CPU upgrade op mijn M95…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
iPad CPU Specs 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
  Hardware Articles
·Lenovo 3000N100 Oververhitting 
·Computer herkent Thumb Drive 
·Hoe te gebruiken luchtcompressoren naar …
·Hoe de Lights wijzigen op een Asus G72 
·Hoe maak je een Cisco GBIC Problemen 
·Dell Inspiron Vs . Studio 15 Laptops 
·Traditioneel printers hebben alleen enke…
·Hoe maak je een 100W of 120W Laptop Powe…
·Problemen met een Canon Deskjet 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com