Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> netwerk Apparatuur >> Content
Hoe maak je een Cisco GBIC Problemen
Een Gigabit Interface Converter ( GBIC ) is een modulair apparaat dat in een switch of router met het oog op andere netwerkapparatuur of uplinks aansluiten kunnen worden ingevoegd . De GBIC slot is veelzijdig , want je GBICs kunt kopen met een breed scala van verschillende typen verbindingen . De mini - GBIC , of Small Form - Factor Pluggable ( SFP ) , is zeer populair geworden vanwege de veel kleinere omvang , en de meeste van de tips in dit artikel zal werken voor hen ook. Wat je nodig hebt
Cisco switch draait Cisco IOS versie 12.0 of hoger , met GBIC of SFP -slots
GBIC of SFP -module
Computer met terminal emulatie software zoals stopverf of hyper terminal ( deze instructies zijn voor stopverf ) op Computer met verkopers geleverde console kabel en 9 - pins seriële poort ( alleen voor lokale toegang terminal )
Toon Meer Aanwijzingen
Opzetten van een Remote terminal console Aansluiting op de Cisco switch of router < br >
1

Start uw terminal emulatie software en voer het IP -adres van uw Cisco- switch of router in de " hostnaam ( of IP -adres ) sectie . Door naar deel 2 als niet weet het IP-adres van de schakelaar of wanneer zou u liever een lokale console verbinding te maken met de switch of router . kopen van 2

Selecteer " Telnet ", zoals het type verbinding en klik op 'Openen'. standaard is de Cisco switch of router is ingesteld om telnet te gebruiken , maar als de configuratie is gewijzigd om SSH te gebruiken , kiest u " SSH " als " Connection Type" plaats .
3

Hit " Enter" een paar keer om de verbinding te maken.
opzetten van een lokale terminal console aansluiting op de Cisco switch of router
4

Sluit uw verkopers geleverde console kabel aan op de " console " -poort van de Cisco switch . ( dit gedeelte overslaan als u al een remote console verbinding met uw switch hebt gemaakt . )
5 Linksonder verbinding is een seriële poort . Twee rijen , 9 pinnen .

Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de 9 - pins seriële poort van uw computer .
6

Start uw terminal dienst emulatie software en kies "Serial " als de " Type aansluiting . "
7

Klik op " Open" om de verbinding te maken met de seriële poort parameters configureren als de verbinding mislukt : . Open het "Serial " categorie sectie en controleer de "Serial lijn" is COM1 , " baud " is 9600 , "Data beetjes " is 1 , " Parity " is "None ", " flow control" is " XON /XOFF , " probeer opnieuw verbinding te maken. apparaten zoals modems kunnen worden met behulp van uw COM1 poort , in dat geval moet u het configureren " Seriële lijn" te zijn COM2 of COM3 . de switch of router kan zijn geconfigureerd voor een andere baudrate , in welk geval proberen het instellen van de baud tot 4800 , 1200 of 19200 gebruiken .
Test de GBIC
< br >

Type 8 "toon -interface -status " van de geprivilegieerde modus van de Cisco-apparaat . Controleer of u zich in bevoorrechte modus door te kijken naar de command line prompt . A " # " aan het eind , zoals " Switchname # " , duidt geprivilegieerde modus, een " > " aan het eind , zoals " Switchname > " , geeft Exec mode . Type " enable" om van de Exec modus naar geprivilegieerde modus .

Kijk 9 voor de lijn verbonden met de interface nummer van de GBIC slot dat u op problemen . de laatste kolom , " type ", geeft aan welk type GBIC is in de GBIC slot . als "Type " zegt " Nee GBIC , " dan is de Cisco-apparaat wordt niet herkend de GBIC . Dit zou kunnen wijzen op defecte hardware of een slechte verbinding .
10

Verwijder de GBIC , controleren op vreemde voorwerpen in de GBIC slot , stevig vervang de GBIC in de sleuf en laat deze opnieuw . < br >
11

Vervang de GBIC en controleer het opnieuw . Als de nieuwe GBIC werken , de oude GBIC defect is en vervangen moet worden , of het is een GBIC die niet compatibel is met deze schakelaar . Non - Cisco GBIC zal niet altijd werken in Cisco -switches , en worden niet aanbevolen door Cisco .

Plaats 12 de GBIC in een andere GBIC slot en check het weer , dit keer kijken naar de lijn voor de nieuwe interface . Als de GBIC werken in een andere GBIC slot , de oorspronkelijke GBIC slot is waarschijnlijk defect en de switch zelf kan defect zijn.
13

Controleer de GBIC wordt een signaal door het aansluiten van een patchkabel aan het en inpluggen het andere uiteinde in een andere schakelaar . Vanaf de andere schakelaar , de oprichting van een terminal console en voer het commando "toon interface van de status . " Controleer de " Status " kolom geeft een "connected " staat . Als beide schakelaars tonen de status "connected " voor de koppeling gebruikt met uw GBIC , wordt de GBIC verzenden en ontvangen van gegevens .
14

Controleer de fout ligt niet bij de patch- kabel of kabels gebruikt tussen de twee schakelaars door de patch kabels aansluiten op een bekende goede GBIC of door het vervangen van de patchkabels met bekende goede kabels .

Previous: Next:
  netwerk Apparatuur
·Hoe u het MAC -adres te wijzig…
·Hoe de HTTP Access op Extreme …
·Resetten van de Netgear WGR614…
·Hoe te Netgear 's Fast Etherne…
·Motorola SURFboard SB5101 Setu…
·Getting Windstream DSL to Work…
·Kenmerken van de Netgear DG834…
·Hoe kan ik controleren Clearwi…
·Hoe een printer te installeren…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe te bekijken iPad Apps 
·Hoe Set Up Date voor HP J4680 
·Kan een laptop werken zonder een batteri…
·Hoe maak je een Refill Black Canon inktc…
·Hoe maak je een Qx6800 lade Processor Sc…
·Hoe maak je een taal Tolk Gebruik 
·Mainframe Processing Capaciteit 
·Een gids voor de Canon Pixma iP4200 
·Hoe te Pictures Synchroniseren met de iP…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com