Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat zijn de voordelen en nadelen van Elliptische Curve Cryptografie voor Wireless Security?
Elliptische curve cryptografie is een methode voor het coderen van gegevens bestanden, zodat alleen specifieke individuen ze kan decoderen . ECC is gebaseerd op de wiskunde van elliptische krommen en gebruikt de locatie van punten op een elliptische curve coderen en decoderen gegevens. ECC biedt efficiënte implementatie van draadloze beveiligingsfuncties , zoals de beveiligde e-mail en surfen op het web , maar heeft een aantal nadelen in vergelijking met andere cryptografie technieken . Geschiedenis

Victor Miller van IBM en Neal Koblitz van de Universiteit van Washington eerste voorgestelde ECC , onafhankelijk , in het midden van 1980 . ECC is geen nieuwe technologie en heeft zijn veiligheid bewezen door weerstaan ​​van een generatie van aanvallen . In de afgelopen jaren , zoals de draadloze industrie is gegroeid , ECC werd door tal van bedrijven als een innovatieve beveiligingstechnologie aangenomen . ECC is gestandaardiseerd door het American National Standards Institute , het National Institute of Standards and Technology en de Federal Information Processing Standard geweest .
Voordelen

ECC
maakt gebruik van een relatief korte encryptie key - een waarde die moet worden ingevoerd in het versleutelingsalgoritme om een ​​gecodeerd bericht te decoderen . Deze korte sleutel is sneller en vereist minder rekenkracht dan andere eerste generatie encryptie public key algoritmes . Bijvoorbeeld , een 160 - bit encryptiesleutel ECC biedt dezelfde zekerheid als een 1024 - bit RSA encryptiesleutel en kan tot 15 keer sneller zijn , afhankelijk van het platform waarop het wordt uitgevoerd . RSA is een eerste generatie public-key cryptografie techniek uitgevonden door Ronald Rivest , Adi Shamir en Leonard Adleman in de late jaren '70 . Zowel RSA en ECC zijn op grote schaal gebruikt . De voordelen van het ECC dan RSA zijn bijzonder belangrijk in draadloze apparaten , waar rekenkracht , geheugen en de levensduur van de batterij is beperkt .
Nadelen

Een van de belangrijkste nadelen van ECC is dat het de grootte van het versleutelde bericht aanzienlijk meer dan RSA encryptie. Bovendien , het ECC -algoritme is complexer en moeilijker uit te voeren dan RSA , waardoor de kans op implementatie fouten verhoogt , waardoor de veiligheid van het algoritme te verminderen .
Public Versus Private Key Cryptography
< br

ECC > is een vorm van publieke sleutel cryptografie , waarbij een coderingssleutel , bekend als een private sleutel , geheim wordt gehouden , terwijl een andere , wel openbare sleutel wordt vrij verspreid . Public key cryptografie is rekenkundig duurder dan private key encryptie , die een enkele , gedeelde coderingssleutel telt . In draadloze apparaten , kunnen public key encryption de levensduur van batterijen of van de apparaten zelf te korten .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Wat is Wi - Fi op een laptop v…
·Hoe te verbinden met Unlocked …
·Hoe maak je een Microsoft Blue…
·Hoe maak je Windows Vista Stop…
·Definieer Adhoc Netwerk 
·Wat is gratis openbaar Wi - Fi…
·Wat is een WAP- Key? 
·Verschil tussen DSL en draadlo…
·Scannen naar een Wireless LAN …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Magnetron Transceiver Specificaties 
·Wireless Network Router Problemen 
·Soorten Procesgebonden communicatie 
·De aard van de Ping -opdrachten 
·Hoe maak je een 2 Wire Gateway Toegang 2…
·Hoe maak je een Westell draadloze router…
·Hoe kan ik mijn eigen 2,4 GHz Antenne Me…
·Hoe te WiMax -technologie gebruiken 
·Kenmerken van Mobile IP 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com