Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Soorten Procesgebonden communicatie
Interprocess communicatie is de communicatie die plaatsvindt tussen twee verschillende programma's . Bij het communiceren , het ene programma fungeert vaak als een client en informatie van de server ontvangt . De client is een programma dat om iets , terwijl de server is het programma dat iets biedt . Sommige programma kan als zowel clients en servers . Communicatie Mechanismen

Toepassingen
gebruiken verschillende communicatie -mechanismen . De gebruiker of software ontwikkelaar besluit welk mechanisme het programma gebruikt bij de communicatie met andere programma's . Applicaties kunnen gebruik maken van verschillende communicatie tussen methoden . Sommige applicaties kunnen communiceren met applicaties van andere netwerken , terwijl andere applicaties alleen communiceren met applicaties op hetzelfde lokale netwerk . Sommige toepassingen kunnen alleen communiceren met applicaties die draaien op hetzelfde besturingssysteem , terwijl andere applicaties kunnen communiceren met programma's met verschillende besturingssystemen .
Kiezen Processen

Gebruikers
soms kiezen welke toepassingen een bepaald programma zal samenwerken met , terwijl andere toepassingen kiezen hun eigen communicatie- partners . Sommige interprocescommunicatie methoden kunnen communiceren met elk programma dat is ontworpen om te accepteren of gegevens te sturen naar hen . Bijvoorbeeld, sommige mensen toestaan ​​om tekst en andere gegevens te kopiëren van het ene programma en plak ze in een heel ander soort programma .
Eenvoudige Procesgebonden communicatie

het klembord is een voorbeeld van communicatie tussen processen . Wanneer gebruikers kopiëren van gegevens van het ene programma , de data geplaatst ze in een enkele opvraagbaar locatie in een specifiek formaat . Andere programma's kunnen kijken naar de gegevens en ophalen van gegevens die zij begrijpen . Zo kan een gebruiker zowel tekst en beeld nemen aan een tekstdocument en kopieer deze naar het klembord . Vervolgens kan de gebruiker een tekst-naar - spraak- programma data lezen. Aangezien de tekst - naar-spraakprogramma geen afbeeldingen kan lezen , zal het programma de afbeelding te negeren en alleen de tekst te lezen . De eenvoudigste vormen van communicatie tussen betrekken een programma schrijven data op een specifieke locatie en een ander programma lezen van de gegevens . Managed geheugen is een gelijkaardig proces , maar houdt de gegevens gekoppeld aan een bestand in een bestandssysteem .
First - in First - Out

Pipes
zijn sequentiële communicatie van het ene proces om een ​​ander gekoppeld proces . FIFO's zijn als pijpen . Niet-gerelateerde processen kunnen met elkaar communiceren via een FIFO of first-in first - out , pijp . De pijp is gemaakt voor een doel . FIFO speciale bestanden hebben specifieke namen en programma's openen de FIFO bij naam .
Stopcontact

Sockets
worden gebruikt om niet-gerelateerde processen om te communiceren met elkaar. Internet communicatie vindt plaats via sockets . Socket - based interprocescommunicatie wordt meestal gebruikt voor codes verzonden naar of van een BSD systeem of voor het netwerk interprocescommunicatie . Anders moeten programma's gebruiken IRIX interprocescommunicatie , want het is sneller , gemakkelijker te implementeren en kunnen deelnemen aan multi-processing .
Blokkeren Berichten

blokkeren bericht operaties
kan opschorten processen tot de andere toepassing waarmee ze werken is klaar voor de informatie . Sommige programma's gaan in nonblocking proces communicatie wanneer ze niet wachten op toestemming van een ander programma .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·De Grondbeginselen van Compute…
·Hoe maak je een gratis fax ver…
·Communicatie protocol Types 
·Bedrading een X.25 -netwerk 
·Hoe de Terminal Server zoeken 
·Hoe maak je een bestand verwij…
·Hoe te Tether een ASUS Eee om …
·How to Set Up een VNC server o…
·Toegang tot een computer vanaf…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe te gebruiken e-mail om te communicer…
·Hoe maak je een standaard algemene adres…
·De classificatie van de Routing Protocol…
·Soorten SSL 
·Hoe maak je verbinding Mijn telefoon naa…
·Hoe te verwijderen SSL Vanaf IIS 
·Hoe vindt mijn WAP ID 
·Gigabit Switch Tutorial 
·Hoe maak je een CSV- bestand converteren…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com