Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Core 2 Duo Vs . Quad Core
Als u onlangs hebt gewinkeld voor een nieuwe computer te kopen , heb je waarschijnlijk gezien de termen " dual core " en " quad-core " en veronderstelde dat een quad core processor beter moeten zijn . Hoewel dit waar zijn , is eigenlijk alleen het geval onder een beperkte reeks omstandigheden . Door te leren van de verschillen tussen de Core 2 Duo en Core 2 Quad processors begrijpen , kunt u een slimme aankoop beslissing te nemen en misschien wat geld besparen in het proces . Achtergrond

De Intel Core 2 reeks processoren is de populairste CPU lijn in desktop-en notebook computers , omdat ze zorgen voor een hoog niveau van prestaties, terwijl het maken van zeer laag vermogen eisen aan de computer . Een van de redenen waarom de Core 2 lijn produceert dergelijke prestatie is omdat de meeste van de processors te nemen meerdere cores , twee of meer volledige CPU's in hetzelfde pakket . Sommige computerprogramma's zijn "multi - threaded ", wat betekent dat ze tegelijkertijd al processor cores van een computer kan gebruiken voor extra snelheid . De meeste programma's zijn niet multi-threaded , maar een multi - core processor kan nog steeds verhogen van de snelheid van een computer in tijden waarin veel toepassingen worden gebruikt op hetzelfde moment , het besturingssysteem automatisch de taken van de computer tussen de kernen van de processor verdelen . , resulteert in een vlottere bediening
specificaties

De Core 2 Duo E8400 en Core 2 Quad Q9650 zijn aan elkaar gewaagd in termen van hun fundamentele specificaties ; beide processoren draaien op een klokfrequentie van 3 GHz , en elk heeft een bussnelheid - De snelheid waarmee de andere apparaten in de computer kan communiceren met de processor - van 1,3 GHz . De Q9650 twee keer zoveel cachegeheugen 12MB vergeleken met de 6MB van E8400 . De extra cache is noodzakelijk om de twee extra cores van de Q9650 tegemoet .
Prijs

De Core 2 Duo E8400 kan worden gekocht voor ongeveer $ 165 , terwijl de de Core 2 Quad Q9650 kost ongeveer $ 320 , bijna twee keer zo veel . Duidelijk , de Q9650 is een belangrijke investering .
Multi-threaded applicaties

De lijst met toepassingen met ondersteuning voor multi - threading is momenteel een korte , en meestal bevat content creatie programma . Deze programma's omvatten software , zoals Adobe Photoshop , 3D Studio MAX en Sonar XL . Als u uw computer gebruiken om illustraties , 3D-animatie , of muziek te maken , is er een duidelijk voordeel aan het hebben van een Core 2 Quad versus een Core 2 Duo . Met behulp van de Q9650 en E8400 als voorbeelden , de Q9650 is maar liefst 48 procent sneller bij rendering graphics in Adobe Photoshop .
Single - threaded applicaties

Als u een gamer of gebruik de computer in de eerste plaats voor meer algemene taken zoals surfen op het web en het luisteren naar muziek , kan de hogere kosten van de Q9650 niet worden gerechtvaardigd voor u . Met behulp van drie populaire games als voorbeelden , de Q9650 is slechts 7 procent sneller dan de E8400 in Left 4 Dead , 4,5 procent sneller in Crysis Kernkop en is eigenlijk 2,2 procent trager in Fallout 3 . Tenzij u zeker weet dat uw favoriete spel is multi - threaded , bent u beter af aankoop van de E8400 eerder dan de Q9650 .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe maak je een Water Cooling …
·AMD X2 Basics : Overklokken 
·Hoe maak je een USB-poort Zet …
·Hoe maak je een beeldschermada…
·Hoe maak je een Pentium M upgr…
·Hoe kan ik een oude PC Upgrade…
·Hoe maak je een PC voor 3D CAD…
·Hoe het verbeteren van uw GPU 
·Hoe te installeren stuurprogra…
  Related Articles
Hoe u uw iPad 2 startscherm Organiseren 
Hoe maak je een FaceTime gesprek op een …
Hoe te lezen PDF -bestanden in iBooks op…
Hoe de Dock aanpassen op een iPad 2 
Hoe je documenten importeren naar uw iPa…
Hoe te Verizon configureren op uw iPad 2…
Specs van de Apple iPad 2 
Hoe te Connect 2 monitoren op een videok…
Hoeveel 320 X 240 Video Kan verkleinen o…
  Hardware Articles
·Lijst met 64 - bits processors 
·Hoe bouw Media Centers 
·Hoe een Imaging Drum verwijderen van een…
·Hoe Hard Reset een MacBook 
·Wat doet een SIIG CN2468 Card doen? 
·Hoe de voorzijde verwijderen op een Comp…
·Hoe uw eigen computer Skin Design 
·Hoe maak je een Touchpad Clean 
·Kan ik Sluit een cd-drive aan mijn netbo…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com