Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Definitie van Rambus
Rambus , ooit een geprefereerde RAM fabrikant voor moederborden ondersteunen van de Intel Pentium 4 processor , uiteindelijk viel uit gunst met de computer kopers vanwege de hoge kosten en het feit dat de prestaties uiteindelijk werd overtroffen door DDR - SDRAM . Rambus staat bekend om agressief verdedigen van haar intellectuele eigendom door middel van rechtszaken en is het RAM- provider voor Sony's PlayStation 3 . Pentium III

Het primaire product van Rambus , RDRAM , is ingevoerd om de computer kopende publiek in 1999 , in een Pentium III- chipset ontworpen door Intel . De snelste RAM product beschikbaar voor de Pentium III voor RDRAM was SDRAM , met een maximale bandbreedte van 1.06GB per seconde had . RDRAM upped dit totaal tot 1,6 GB /sec , wat zou lijken op een enorm voordeel . De Pentium III was niet snel genoeg om te profiteren van de verhoogde geheugenbandbreedte . Dit zou veranderen met de introductie van de Pentium 4 in 2000 . De Intel 820 , 840 en 820E Pentium III chipsets alle steun RDRAM .
Pentium 4

Intel
ontketende de Pentium 4 op de wereld in 2000 , en vanaf die tijd tot 2002 , alle van Intel's Pentium 4 chipsets ondersteund alleen RDRAM . Rambus voortdurend verbeterde haar product , het bereiken van een maximale bandbreedte van 4.2GB/sec in 2002 . Echter , deze keer , de veel minder dure DDR - SDRAM staat was dezelfde snelheden . Kopers eisten een Pentium 4 chipset ondersteuning van DDR - SDRAM en Intel eindelijk capituleerde met de release van de 845 chipset in het begin van 2002 . Computer kopers gestopt inkoop RDRAM , omdat ze niet langer een reden had om de hogere kosten te betalen . De Intel 850 , 860 en 850E chipsets alle steun RDRAM .
Installatie

In elk moederbord ondersteuning van dual - channel geheugen operatie , moet RDRAM in geëvenaard worden geïnstalleerd pairs . Dit betekent dat u alleen moet kopen RDRAM in groepjes van twee identieke modules , als je maar een kopen, zal het niet werken op veel moederborden , en het kan moeilijk zijn om een identieke match te vinden . Bovendien worden alle RDRAM modules vereisen het gebruik van warmte spreaders voor een stabiele werking . Een RDRAM module met een hitteverspreider zal een lange , dunne metalen plaat die alle RAM-chips . Vermijd de aankoop van een RDRAM module die nog niet over een hitteverspreider geïnstalleerd .
Prijs

RDRAM
voor desktop computers moeilijk te kopen op de primaire markt . Als u nodig hebt RDRAM modules om een oudere computer te upgraden , uw beste inzet is om veiling websites doorzoeken . Vanwege de lage beschikbaarheid , de prijs van RDRAM blijft hoog . In 2009 , zou je verwachten te besteden ongeveer $ 70 voor 512 MB ( twee identieke 256MB modules ) , of $ 110 voor 1 GB ( twee 512MB modules ) . Om het contrast , kan 4 GB DDR - SDRAM worden gekocht voor zo weinig als $ 60.
Vandaag

Rambus
heeft sindsdien niet vallen uit de gunst terug naar de desktop computer markt met computer kopers in 2002 . Echter , ze blijven een sterke aanwezigheid in de geheugen industrie als het RAM -provider voor de Sony Playstation 3 hebben . De XDR DRAM- technologie die gebruikt wordt door de PlayStation 3 biedt een enorme 28.8GB/sec van geheugenbandbreedte op de populaire game console .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe kan ik upgraden Tecra 550C…
·Het upgraden van een laptop Pr…
·Hoe maak je een ATI Overdrive …
·Hoe maak je een oude computer …
·Hoe USB -geheugen gebruiken vo…
·Hoe je Extra geheugen installe…
·Hoe te Thermal Compounds Toepa…
·Hoe u uw pc HD 
·Hoe te Grafische kaarten Swap 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Instructies om Refill Lexmark Color 
·Creative Webcam Live- Pro Installatie 
·Refill Instructies voor Epson C59 
·Wat zijn de specificaties van de Amazon …
·Hoe test ik Mainboard Components ? 
·Een Toshiba Laptop HDMI Met No Sound 
·Wat wordt opgeslagen op een harde schijf…
·Hoe een Sound Card Driver in Windows XP …
·Aarding adapters bieden een standaard 12…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com