Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Videokaarten >> Content
Hoeveel 320 X 240 Video Kan verkleinen op een 2 Gigabyte SD -kaart ?
De 320 bij 240 video resolutie is slechts een van de vele factoren die de hoeveelheid video die kunnen passen op een 2GB SD -kaart . Frame rate , kleurdiepte en de compressieverhouding ook een rol gaan spelen . Als u weet dat deze extra informatie , kunt u de totale hoeveelheid video die past op de SD -kaart te berekenen . Card Storage Grootte

Een 2GB SD kaart
is een verkeerde benaming . De capaciteit genoteerd kaart maakt gebruik van het metrieke stelsel , waar 1 GB is gelijk aan 1000 MB , 1 MB is gelijk aan 1000 KB en 1 KB is gelijk aan 1000 bytes . Echter , computer systemen gebruiken een binair systeem waarbij 1 GB is gelijk aan 1024 MB , 1 MB is gelijk aan 1024 KB en 1 KB is gelijk aan 1024 bytes . Dit verschil verklaart de discrepantie tussen de geadverteerde capaciteit en de 1.86GB capaciteit weergegeven op uw computer . Echter , voor de berekening van de opslag eisen , kunt u de capaciteit van 2000000000 bytes gebruiken .
Resolutie en kleurdiepte

A 320 pixel bij 240 pixel video toont een totaal van 76.800 pixels per frame, dat wordt berekend door de twee getallen vermenigvuldigen . Kleurdiepte aangeeft hoeveel informatie is vereist voor elke pixel . Een zwart-wit video vereist slechts 1 byte aan informatie , maar een full-color RGB24 video vereist 3 bytes aan informatie per pixel . Daarom is een 320 bij 240 RGB24 video vereist 230.400 bytes per frame .
Frame Rate

Frame rate beschrijft hoeveel frames worden weergegeven per seconde . Hoge frame rates geven de illusie van vocht, continue beweging , maar ze vereisen ook meer opslagruimte . De meest voorkomende frame rate in de Verenigde Staten is 29,97 frames per seconde , maar sommige camera's kan een lagere framerate gebruiken om opslagruimte te besparen . Op 29.97fps , zou je video 6.905.088 bytes per seconde nodig .
Audio

Audio
verhoogt de opslag eisen voor video . Hoge kwaliteit , MP3 audio vereist 192 kilobits per seconde , of 24.576 bytes per seconde . Het toevoegen van deze aan uw vorige berekening geeft u een verplichting tot opslag van 6.929.664 bytes per seconde . Als uw video bevat geen audio , dan is deze toevoeging overbodig .
Compressie

Compressie
vermindert de hoeveelheid ruimte die nodig is bij het opslaan van video . De compressieverhouding bijna onmogelijk te berekenen , omdat de meeste compressie algoritmen factor in de video subject . Als voorbeeld , heeft een nog onderwerp niet veel veranderen tussen frames , zodat het algoritme herhaalt gemeenschappelijke elementen te verkleinen . Echter , verandert een actie sequence snel , dus de mogelijkheid om gebieden te herhalen wordt geminimaliseerd . Echter , als je weet dat de gemiddelde compressieverhouding is 40:1 , dan moet je gewoon verdelen de opslag eisen van het eerste nummer . In het voorbeeld , dit geeft je een opslag eis van 173.242 bytes per seconde .
Total Video Time

Gewapend met de opslag eisen en capaciteit van de kaart van de SD , je bent nu klaar om de totale video te berekenen . Verdeel 2000000000 bytes door de benodigde 173.242 bytes per seconde . Dit geeft u een totale tijd van 11.544 seconden , of drie uur , 12 minuten en 24 seconden . In vergelijking , zou de niet-gecomprimeerde video minder dan vijf minuten te bieden .

Previous: Next:
  Videokaarten
·Hoe maak je een videokaart Tes…
·Hoe maak je een Radeon X1650 P…
·Integrated Graphics Vs . Dedic…
·Hoe maak je een PC videokaart …
·ATI Radeon X600 128MB PCI - Ex…
·Hoe maak je een grafische kaar…
·Hoe de Heatsink Clean op een g…
·Hoe om te achterhalen welke gr…
·Hoe maak je een grafische kaar…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe een externe batterij Toevoegen aan U…
·Hoe naar Mount een CPU Bracket 
·Hoe kan ik een Linksys wachtwoord ophale…
·Hoe maak je een CM 960 II Geavanceerde 
·Specs voor een OptiPlex SX280 
·Hoe kan ik een Dell Printer 1320 -netwer…
·Hoe maak je een Droid X bijwerken 
·Ik gemorste koffie op de laptop toetsenb…
·Hoe te nemen van de Xerox 3500 Apart 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com