Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
AMD X2 Basics : Overklokken
Overklokken van de processor in een computer kan vaak leiden tot sterk verbeterde prestaties , en verwerkers die door AMD zijn erg populair bij computer liefhebbers , omdat veel exemplaren zijn bekend om gemakkelijk te overklokken . Overklokken is niet zonder risico , maar door langzame en oordeelkundige toepassing van kloksnelheid toeneemt , kan het mogelijk zijn om de bruikbaarheid van de AMD X2 processor verlengen een extra jaar of meer . Methode

Overklokken van je AMD X2 processor wordt bereikt door het moederbord BIOS setup . Wanneer u de computer aanzet , kijk voor een melding dat u een bepaalde toets ( vaak de Delete of F2 toetsen) raken om het installatieprogramma te openen. Afhankelijk van het type moederbord in uw computer is geïnstalleerd , kan een instelling ziet u met het label "Front Side Bus Speed ​​" of " External Clock . " Het verhogen van deze snelheid zal de snelheid van uw processor te verhogen . Begin langzaam , het verhogen van de bussnelheid zo weinig als het installatieprogramma maakt . Sla uw configuratie , en laat Windows op te starten . Gebruik een benchmarking programma zoals 3DMark om te meten hoeveel de prestaties van uw computer is verbeterd , en te helpen bevestigen dat uw processor op zijn nieuwe snelheid stabiel zullen blijven . Als alles lijkt goed te laten werken , probeer dan het verhogen van de snelheid opnieuw en blijven testen voor snelheid winsten en stabiliteit .

U kunt overklokken van de processor met behulp van AMD Overdrive , een gratis hulpprogramma dat door AMD . Dit hulpprogramma werkt alleen met bepaalde AMD chipsets . Misschien vindt u het gemakkelijker om overklokken van de processor met behulp van AMD Overdrive dan via het moederbord configuratieprogramma , zoals AMD Overdrive biedt een grafische interface en ingebouwde stabiliteitstests .
Tips

Hoewel overklokken kan een eenvoudige manier om de prestaties van uw computer te verhogen , worden de wijzigingen in de configuratie die nodig zijn om hogere CPU snelheden niet toegestaan ​​in OEM- computers . Als uw computer werd geproduceerd door een grote OEM zoals HP of Dell , zal het waarschijnlijk niet de optie om je CPU overklokken.

Als u problemen ondervindt bij het overklokken van je processor , probeer het veranderen van de CPU- koeler . Hoewel AMD bevat hoogwaardige koelaggregaten met zijn processors , de koelunit die bij uw AMD X2 is ontworpen om de processor koel te houden tijdens het hardlopen bij haar voorraad snelheid . Een koeler met een grote ventilator en een puur koperen koellichaam kan de temperatuur van je CPU te verminderen door enkele graden , waardoor het hogere snelheden te bereiken .

Als u probeert om je processor overklokken tot een snelheid die te hoog is , de computer kan weigeren op te starten , dat je ervan weerhoudt om in het moederbord setup utility om de snelheid te verlagen . Als dit gebeurt , open uw computer up en onderzoekt het moederbord voor een trui met een label en bevat het woord " reset ". Gebruik de reset jumper om de instellingen te wissen . Dit zal u toelaten om de CPU te resetten naar de stock snelheid .
Waarschuwing

Elke CPU is anders . Uw AMD X2 processor is gemerkt met een bepaalde snelheid , omdat het werd getest door AMD en geverifieerd correct bij die snelheid . Veel processors kan sneller werken dan hun nominale snelheden , maar sommige niet . Wees gewaarschuwd dat er altijd een kans op blijvende schade wordt veroorzaakt door overklokken , en dat overklokken van je processor vervalt de garantie . Als u niet vertrouwd bent met tweaken computer hardware en bereid zijn om de mogelijke negatieve gevolgen te aanvaarden , niet proberen om je processor overklokken .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·A430N Processor Opties 
·Definitie van Rambus 
·Hoe meer RAM-geheugen installe…
·Hoe maak je een Video -adapter…
·Hoe maak je een tweede process…
·Hoe maak je een PWM Fan Contro…
·Hoe maak je een Compaq SR1103W…
·Hoe maak je een Intel Pentium …
·Hoe kom ik erachter mijn RAM -…
  Related Articles
Graphics Card Basics 
Hoe maak je een grafische kaart bijwerke…
Hoe de On - Board Video Card uitschakele…
Hoe de 4870 X2 videokaart installeren 
Welke videokaart voor een ASUS M3A78 AM2…
Hoe maak je een AMD Athlon 64 X2 videoka…
ProLiant Server Basics 
Processor T5550 Vs . AMD Turion 64 
T2330 Vs . AMD Turion 64 X2 
  Hardware Articles
·Hoe vervang ik een HP Laptop Antenne 
·Hoe je reparaties maken op een Canon i99…
·Hoe een notebook batterij te vervangen 
·Hoe maak je een sleutel vervangen op mij…
·Wat is een gebundelde systeem 
·Geheugen Specificaties voor de Toshiba L…
·Hoe maak je opnieuw installeren My DVD-R…
·DIY Jack vervanging op een HP Pavilion d…
·Hoe je stof te verwijderen van een Intel…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com