Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Pentium E2180 Vs . AMD
X86 - 64 is de 64 - bit instructieset voor het eerst gebruikt in 2005 en later modellen van CPU's . Zowel Intel en AMD maken gebruik van deze architectuur , maar met wild verschillende benaderingen van het gebruik van de aanvullende instructies . De grootste verbetering voor de eindgebruiker is de implementatie van hyper threading , waardoor complexe instructies worden afgebroken en tegelijk lopen in plaats van in een lineaire wachtrij mode . Frequentie

Frequency
als beoordeling in gigahertz en vaak de meest zichtbare vorm van vergelijking van de werkelijke kloksnelheid van verschillende processors . De Pentium Dual-Core E2180 klokken in op 2 GHz zoals ingesteld door de fabrikant . De equivalente AMD Athlon X2 's of dual cores beginnen op 1,9 GHz , maar kan worden gekocht zo hoog als 2,6 GHz voor de tweede generatie ( G2 ) modellen . Het is belangrijk op te merken dat de frequentie kan worden overgeklokt door de warmteontwikkeling van de processor aanzienlijk te verhogen en het uitschakelen Second'Step of Cool'n'Quiet functies .
Multilevel Cache

Multilevel cache is een speciaal geheugen die is geïntegreerd in de processor . De processor gebruikt dit geheugen brokken informatie op te slaan terwijl het draait berekeningen . Hoe groter de cache , hoe meer lagen je je gegevens , wat resulteert in een snellere verwerking , afhankelijk van de hiërarchie van uitvoerbare uw programma 's te organiseren . De AMD Athlon X2 en de Intel Pentium E2180 hebben zowel 512kb per core , waardoor voor een 1 megabyte totaal cache .
Klok Multiplier

De klok multiplier is de verhouding van het aantal interne commando cycli zijn verwerkt per externe klokcyclus . Bijvoorbeeld , een CPU met een klok multiplier 7x voert 7 instructiesets voor elke externe kringloop . Dit wordt zeer belangrijk in vergelijking met de front side bus . De AMD Athlon X2 varieert 9,5-11,5 , terwijl de Intel Pentium E2180 is bij 10 .
Front Side Bus

Front side bus
is de snelheid waarmee data reizen en naar de geheugencontroller hub en CPU. FSB is gesitueerd in megatransfers per seconde (MT /s ) plaats van megahertz omdat het wordt bepaald door de kloksnelheid als functie van cycli in de klok multiplier . Dit geeft de Athlon X2 gemiddelde MT /s van 1000 en de E2180 een gemiddelde van 800 . Dit is een aanzienlijke snelheid voordeel voor de Athlon X2 .
Conclusie

De prijs punten van de Athlon X2 -serie en de E2180 zijn binnen een paar dollar van elkaar . Athlon moederborden hebben de neiging iets duurder te zijn , maar nogmaals het verschil is van een paar dollar . Met dat in het achterhoofd , de Athlon X2 -serie overtreft ver het equivalent E2180 voor een vergelijkbare prijs .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Heeft een Three - Way SLI is W…
·Wat is een ReadyBoost Drive ? 
·Hoe de USB Header poorten toe …
·Hoe te DV6000 Bluetooth instal…
·Verschil tussen 32 bit Geheuge…
·Hoe kan ik Vervang Acer Aspire…
·Hoe kan ik bijwerken USB Drive…
·De verschillen tussen de Penti…
·Hoe kan ik upgraden van een la…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een nieuwe harde schijf in u…
·Hoe maak je een grafische chip voor lapt…
·De omzetting van RGB naar VGA 
·De beste manieren om een harde schijf ko…
·Wat is het Lock symbool op een HP Pavili…
·AVC Fan Specificaties 
·Hoe te schrijven beveiligde SD- kaarten …
·Hoe de Pixel Format ligt op een ATI Driv…
·Hoe je alles uit een Flash Drive Delete 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com