Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Processor T5550 Vs . AMD Turion 64
De centrale processing unit ( CPU ) is de kern van een computer , die verantwoordelijk is voor de algemene controle van de computer . De nieuwste ontwikkelingen zijn gegaan van de oorspronkelijke acht - bits processors in oudere 80x86 modellen om nieuwere 64 - bit modellen in staat aanzienlijk meer rekenkracht . De verhoging tot 64 bits is belangrijk omdat het mogelijk maakt berekening van veel complexe algoritmen zonder op eenvoudige programmeerstappen . Dit is de sleutel tot hogere talen niveau dat eenvoudige visuele representaties gebruiken voor moeilijke processen , het maken van niet - programmeurs in staat om dingen ooit de provincie alleen gewijd ingenieurs . Multi - core processors

Een multi - core processor is een aantal centrale verwerkingseenheden ( CPU's ) gedrukt in paren op chips die samenwerken om moeilijke taken veel sneller af te ronden. Zij doen dit door middel van een gedeelde bus interface die communiceert tussen de verschillende kernen , terwijl prioriteren en het splitsen van de werklast . De winst die bij meerdere kernen wordt beperkt door de kwaliteit van de software die de werklast prioriteit . Uitvoeren van meerdere programma's , of multi-tasking , heeft veel baat bij deze structuren als het kan elk programma uit te voeren door een afzonderlijke kern met weinig tot geen vertraging voor het prioriteren .
64 - bits architectuur < br >

de eerste 64 - bit processors waren het domein van high - end servers van hun introductie in de jaren 1960 tot de vroege jaren 1990 toen ze begonnen in opkomst in personal computers ( pc's ) en consumentenelektronica . Bits architectuur is computergeheugen , zoals willekeurig toegankelijk geheugen ( RAM ) opgeslagen en bekeken. Het grootste probleem met oudere ontwerpen, zoals 16 en 32 bit waren de theoretische en praktische beperkingen van het geheugen ze konden openen . Met 32 - bit architectuur , zoals wat Windows XP gebruikt , computers kon alleen effectief toegang krijgen tot twee gigabyte geheugen . Alles wat daarbij praktische limiet werd verspild omdat het besturingssysteem en de computer kan niet gebruik van te maken , waardoor de fles insnoering zijn kracht .
Intel Core 2 T5550

de Intel Core 2 reeks processoren , zoals de T5550 , codenaam Merom - 2M zijn dual core processoren met 64 - bit -technologie . De T5550 heeft een effectieve kloksnelheid van 1,67 gigahertz ( GHz ) , een front side bus van 667 megatransfers per seconde (MT /s ) en 2 megabyte aan L2-cache . Het is ook belangrijk op te merken dat de kern multiplier is 11x , wat heel belangrijk is bij het Intel-producten vergelijken met AMD omdat ze niet altijd berekenen hun core snelheid met dezelfde formule . Deze processor werd voor het eerst uitgebracht in 2008 als onderdeel van een zeer populair actie voor Dell desktop-pc's .
AMD Turion 64

AMD
begon te concurreren in de dual core- markt in 2006 hun Turion aantal processors . De meest vergelijkbaar Turion om de T5550 werd uitgebracht in juni 2008 , codenaam Lion . De AMD Turion 64 - bit Lion heeft een effectieve kloksnelheid van 2,1 gigahertz ( GHz ) , een front side bus van 3600 megatransfers per seconde (MT /s ) en 2 megabyte aan L2-cache . Kijken aandachtig zult u merken dat de kern multiplier varieert van 7x tot 8x voor de Lion -serie . De release van de Lion veroorzaakte een aanzienlijke prijsdaling in vergelijkbare Intel-producten om te kunnen concurreren via prijs, omdat de kwaliteit van de Turion had zoveel sprong van de vorige incarnatie .
Conclusies
< br >

Turion Lion aantal processors aanzienlijk sneller dan vergelijkbare Intel-producten zoals de T5550 . Niet alleen is het sneller , kan het omgaan met een veel grotere verwerkingsbelasting in elke kern . Terwijl de Intel- chipset heeft de neiging te prioriteren en te verdelen taken beter tussen de cores , betekent dit niet zo veel van een verschil te maken met slechts twee cores . De Leeuw processors draaien rond de $ 80 dollar meer dan andere producten, maar zijn zeker de prijs waard .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je RAM installeren in een …
·Hoe maak je een MIDI -interfac…
·Backplane Voordelen 
·Hoe Memory wijzigen in een Del…
·Grafische kaart Limits & CPU U…
·Hoe om te controleren het moed…
·Dual - chip Moederborden Infor…
·De beste Memory Makers 
·Wat is het doel van het toevoe…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe maak je handmatig finaliseren van ee…
·Hoe recycle inkjet en laser cartridges? 
·Hoe te Hhctrl.ocx Fix 
·Hoe kan ik muziek kopiëren naar een cd …
·Wat is beter , een Laserjet of een inkje…
·Hoe de batterij levensduur te verlengen …
·Hoe maak je een aanvraag van een Palm -a…
·Hoe de video Background Software Verande…
·Wat voor soort Ebooks kan ik downloaden …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com