Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Radeon X700 Vs . Geforce 6800
De grafische verwerkingseenheid ( GPU ) , vaak aangeduid als een videokaart , neemt wat werk van de centrale verwerkingseenheid ( CPU ) in het leveren van driedimensionale ( 3D ) grafische snel . Nvidia Corp en AMD Radeon zijn twee van de grootste ontwikkelaars en fabrikanten van videokaarten , maar ook als verantwoordelijk voor enkele van de grootste sprongen in gaming technologie . De Radeon X700 en de GeForce 6800 zijn directe concurrenten van elkaar zijn , uitgebracht in hetzelfde fiscale kwartaal van 2004 . On - board geheugen

On - board geheugen is een van de grootste prijsverschillen in dezelfde generatie grafische kaarten . Het vertegenwoordigt de hoeveelheid extra random access memory ( RAM ) voor de GPU voor het manipuleren van gegevens . De Radeon X700 is verkrijgbaar in 128 of 256 megabyte ( MB ) configuraties , terwijl de Nvidia 6800 kwam standaard met 256 Mb met een optie om uit te breiden tot 512 Mb .
Hardware Slot

De geavanceerde grafische poort ( AGP ) was een enorme technologische sprong voorwaarts voor de communicatie tussen CPU's en GPU's . Helaas werd de AGP nooit wijd goedgekeurd door de grote computerfabrikanten , wat leidt tot haar ondergang in eind 2006 . Zowel de X700 en AMD 6800 kan worden gekocht in een van beide PCI Express of AGP -configuratie . In alle opzichten , de AGP kaarten zijn veel sneller dan hun tegenhangers PCI . Zorg ervoor dat u uw computer te controleren om te zien welke configuratie het ondersteunt vóór de aankoop van een grafische kaart .
Kloksnelheid

Klok snelheid
is een van de belangrijkste instrumenten voor soortgelijke generatie videokaarten vergelijken . Het vertegenwoordigt het verwerkingsvermogen snelheid waarmee berekeningen worden uitgevoerd . De Radeon X700 werkt op 400 MHz (megahertz ) terwijl de Nvidia 6800 is langzamer op 325 MHz .
Geheugenbandbreedte

Indien u overwegen uw computer analoog aan een snelweg , kloksnelheid geeft aan hoe snel je mag reizen , terwijl de geheugenbandbreedte is het aantal rijstroken beschikbaar zijn voor het woon-werkverkeer . De Radeon X700 heeft 9,6 gigabyte per seconde ( GB /s ) bruikbaar , terwijl de Nvidia 6800 heeft een indrukwekkende 22,4 GB /s .
Library Ondersteuning

innovaties zijn gemaakt in grafische -en video- game technologie , niet alleen moet de hardware te verbeteren , maar ook de software en bibliotheken die dit ondersteunen . De Nvidia 6800 ondersteunt dx 9.0c en ogl 2.0 , terwijl de X700 stopt bij 9.0b en ogl 2.0 . Dit betekent dat er een aantal nieuwere spellen de X700 niet in staat is lopende .
Conclusie

De Nvidia 6800 en de AMD Radeon X700 zijn zowel bedoeld voor een high - end personal computer ( PC ) ervaring voor videogames . Met een vergelijkbare prijs ( ongeveer $ 120 US ) en vergelijkbare technologie , is het makkelijker voor consumenten om de belangrijkste kenmerken van deze producten te vergelijken . Hoewel iets langzamer , de 6800 heeft de macht om veel meer gegevens te verwerken op hetzelfde tijdstip , alsmede de mogelijkheid om te profiteren van al de nieuwste game technologie via haar bijgewerkte bibliotheken . Dit maakt het de superieure kaart in beide PCI-of AGP -configuraties .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat zijn de verschillende onde…
·ECC Vs Non - ECC 
·Hoe om te controleren een Bad …
·GTX 465 Vs . GTX 275 
·Hoe installeer ik een SiS 305 …
·Hoe te zoeken naar goud op Cir…
·Hoe een Sound Blaster X - Fi X…
·Microprocessor Theory 
·Hoe maak je een Tyan moederbor…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Getting Around Macrovision Met een TV- t…
·Hoe de capaciteit die nodig zijn voor ee…
·Wat te doen met een snelle computer 
·Hoe maak je een iPad bijwerken 
·Hoe je naar de T3500 BIOS Configuration 
·Hoe maak je vertrouwd met een Apple iPad…
·Hoe te Afdrukwachtrijen naar andere werk…
·Hoe het opzetten van de HP 5550 op een n…
·Hoe de CMOS-batterij vervangen in een To…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com