Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Microprocessor Theory
Microprocessoren zijn de centrale hardware die run computers . Er zijn verschillende componenten die een processor maken . De eerste is de transistor . Vervolgens zijn logische poorten waar je meer dan een transistor te werken met anderen . De processors gebruiken binaire wiskundige bewerkingen uitvoeren . Tenslotte worden de microprocessors ontwikkeld met behulp van het proces van lithografie . Transistors

Het ontwerp en de demonstratie van de eerste transistoren opgetreden bij Bell Labs in New Jersey in 1947 . Een demonstratie van het effect transistor is mogelijk wanneer de verschillende materialen met een semi - conductor werden gezet om een ​​elektrische stroom te laten stromen .

Transistor bestaat uit drie afzonderlijke lagen , een leider , een base en een emitter . Een transistor is als een lichtschakelaar . Als de schakelaar op (1 ) , stroom doorheen stroomt . Wanneer de schakelaar uit ( 0 ) , er vloeit geen stroom .
Logica Gates

Door zelf , transistors zijn niet erg functioneel . Echter, als je ze combineert met andere transistoren , krijg je logische poorten . Logische poorten uitvoeren van de instructies , wiskundige of anderszins , dat een processor uitvoert. Wanneer u een verscheidenheid van logische poorten met elkaar te verbinden , de resultaten zijn interessant . U kunt maken een EN -of OF-poort . Beide hebben 2 ingangen en 1 uitgang . Voor een AND poort , de uitgang altijd 0 tenzij beide ingangen 1 . Met een OF-poort , de uitgang is 0 , tenzij een of beide ingangen zijn 1 .
Binary Math of Base 2 Operations

Alle computerfuncties
worden gedaan met binaire waarden . Dit is een waarde van 1 of een 0 is wat een processor presteert met . Processoren zijn 8 bits of 16 of 32 of 64 bits groot . Een instructie die de microprocessor binnenkomt zal passen een van die formaten . Echter, de meeste moderne microprocessors in de 32 of 64 bits reeks . Er zijn 128 bit CPU 's in de ontwerpfase , maar ze zullen niet effectief werken , tenzij er andere hardware randapparatuur die zijn ontworpen om instructiesets van die grootte te behandelen .
Lithografie

De fabricage van een microprocessor gebeurt op een halfgeleidersubstraat . De term , substraat , raadpleegt u de basismaterialen waarop aanvullende materialen worden toegevoegd . . Het substraat bevindt zich in de silicium wafer waar matrijzen worden gesneden , en het is de elektrische aarding

algemeen moet drie elementen maken de microprocessor : film depositie , patronen en halfgeleider doping . Filmdepositie werken op beide geleiders en isolatoren te isoleren en sluit transistors en hun onderdelen . Selectieve dotering van de verschillende gebieden van silicium kunnen geleidbaarheid van het silicium door toepassing spanning worden veranderd . Echter , lithografie is de sleutel . Het is de beeldvorming een driedimensionaal reliëf van het substraat met een daaropvolgende overdracht van het patroon van de microprocessor die hen verenigt .
Samenvatting

Microprocessor theory
impliceert begrijpen van de transistor , de logische poorten , de binaire wiskunde en de lithografie om de chips te maken . De transistor is fundamenteel want het draagt ​​een elektrische lading en kan de stroom direct door de logische poorten . De microprocessor werkt met binaire rekenkunde . De microprocessor is gemaakt met behulp van een substraat waar het patroon gemaakt en wordt de basis van de halfgeleider . Dit proces is lithografie .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat is 512 MB ​​Dual - Channel…
·Hoe maak je een moederbord ver…
·De voordelen van 64-bit archit…
·Hoe te worden geaard bij toevo…
·Waarom video's Run Slow op mij…
·MSI Problemen met HDMI 
·Hoe kan ik een nieuwe geheugen…
·De voordelen van het toevoegen…
·Wat is een Hardware Processor …
  Related Articles
Client Server Theory 
Delen van een microprocessor 
Microprocessor Basics 
Hoe wordt de kloksnelheid van een microp…
Hoe de Microprocessor verwijderen van ee…
Hoe Vergelijk Microprocessor Snelheden 
Microprocessor Specifications uitgelegd 
Hoe maak je een Microprocessor wijzigen 
Hoe maak je een Bad Microprocessor Probl…
  Hardware Articles
·Hoe maak je visitekaartjes afdrukken met…
·Floppy Drive Installation Tutorial 
·Hoe te Gedownloade films overbrengen naa…
·Hoe maak je een Macrovision Video Tape c…
·Hoe maak je een Latitude E6400 Recover 
·Hoe maak je Genius installeren op een Ta…
·Bluetooth V1.1 -technologie Vs . Bluetoo…
·Hoe de BIOS toegang op een Toshiba Satel…
·Netbook Vs . Smartphone 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com