Review: HP ENVY Curved 34-b000nd All-in-One

Een beetje Computer Idee-lezer knutselt natuurlijk het liefst zelf een nieuwe pc in elkaar. Hebt u daar toch niet het geduld of de tijd voor, dan is een kant-en-klare computer altijd nog te overwegen. Het summum daarvan is de all-in-one-pc: u hoeft dan niet eens meer na te denken over een scherm.

In het luxesegment vinden we de Envy 34 Curved van HP terug. En wat een plaatje! Het licht gebogen ultrawide-display is 86,3 cm (34 inch) groot, en door de combinatie van een mat scherm en ips-technolgie bent u verzekerd van minimale reflectie en uitstekende kijkhoeken. De resolutie betreft 3440 x 1440 pixels, oftewel WQHD – gebruikelijk voor dit type monitor in deze prijsklasse.

Even uitwijden

De 21:9-beeldverhouding kan ervoor zorgen dat 16:9-video’s niet het gehele scherm vullen. Er worden dan zwarte balken aan de zijkanten getoond. Zo’n extra lang scherm komt nog het best tot zijn recht op het gebied van videobewerking, omdat u extra veel horizontale werkruimte ter beschikking hebt. Voor die taak is de Envy 34 Curved bovendien uitermate geschikt dankzij de aanwezige Intel Core i7-processor en 16 GB werkgeheugen. De ssd (256 GB) zorgt ervoor dat de pc vlot opstart, terwijl de extra harde schijf (1 TB) bedoeld is om de meeste bestanden op te parkeren. De Nvidia GTX 950M is toereikend voor games zolang u de grafische kwaliteit ervan wat terugschroeft. Gamers die een dergelijk budget te besteden hebben, kunnen hun geld beter investeren.

Poorten en knoppen

Alle interne componenten zitten in de voet verwerkt, met daarop ook een hoop aansluitingen: vier maal usb3.0, twee hdmi-poorten, een usb-c- en ethernet-aansluiting, koptelefoonpoort en kaartlezer. De aan-uitknop is aan de achterkant geplaatst, wat niet ideaal is. Het inschakelen van de pc gaat hierdoor op de tast, met uw arm gestrekt onder het beeldscherm door. De voorzijde herbergt de speakers van Bang & Olufsen, die voor interne luidsprekers alleszins ruim klinken. Het volume is in te stellen via de draaiknop aan de bovenzijde, waar ook nog plek is voor het draadloos opladen van smartphones. Al met al is de naam Envy goed gekozen: met deze pc op uw bureau rekent u terecht op jaloersmakende blikken.

Conclusie

Prijzige, maar prachtige en snelle all-in-one-pc.

Pluspunten

Design, scherm, goede specificaties, veel aansluitingen.
Minpunten

Onhandig geplaatste aan-uitknop, meegeleverde muis valt tegen.

Adviesprijs: € 2.299,–

Voor meer informatie: https://store.hp.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>