Raspberry Pi 3 Model B+ aangekondigd

De Raspberry Pi Foundation maakt bekend dat de Raspberry Pi 3 Model B wordt opgevolgd door de Raspberry Pi 3 Model B+. Ondersteuning voor 5 GHz wifi is de belangrijkste verbetering ten opzichte van het vorige model.

Model B was al voorzien van een wifi-chip, maar die kon alleen overweg met de 2,4 GHz-band. Model B+ ondersteunt de dual-band 802.11ac-standaard. Het bereik van een 5 GHz-signaal is korter dan dat van de 2,4 GHz-band, maar het is ook een stuk stabieler en daardoor vaak sneller. 

Kleine verbeteringen

De nieuwe Pi heeft een iets snellere processor gekregen (1,4 GHz ten opzichte van 1,2 GHz) en is voorzien van bluetooth 4.2 (ten opzichte van het langzamere bluetooth 4.1). De aansluitingen zijn gelijk gebleven, waaronder vier usb-poorten en een hdmi-aansluiting. De Raspberry Pi 3 Model B+ is online voor vier tientjes te koop.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>