‘Apple werkt aan iPhones met gebogen scherm’

Foto:  NU.nl/Joost Nederpelt

Dat zegt een bron van Bloomberg. Het zou gaan om twee nieuwe modellen van de iPhone met schermen van 4,7 en 5,5 inch. Huidige iPhones hebben een scherm van 4 inch.

De schermen van de nieuwe iPhones zouden gebogen zijn, en zou op de hoeken naar beneden krullen. Daarmee zouden de iPhones anders gebogen zijn dan de gebogen Samsung Galaxy Round en LG G Flex, die beiden naar binnen gekruld zijn. De gebogen iPhones zouden in de tweede helft van volgend jaar gepresenteerd worden.


Schermsensors


Daarnaast zou Apple nieuwe schermsensors overwegen, die lichte van zware schermaanrakingen zou kunnen onderscheiden. Die technologie zou volgens de bron nog in een vroeg stadium zijn en hoogstwaarschijnlijk nog niet in de volgende iPhone zitten.

Geruchten over een grotere iPhone gaan er al langer, de iPhone is met 4 inch één van de kleinste high-end smartphones.

De iPhone had bij introductie in 2007 een 3,5 inch scherm, dat formaat werd één keer aangepast, waarbij het scherm enkel in de lengte groeide. Geruchten over een gebogen iPhone waren er nog niet.

Lees onze review van de iPhone 5S

Bekijk onze review van de iPhone 5C

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>