Kanye West roept Apple op Tidal te kopen

“Deze Tidal Apple beef verpest de muziekindustrie”, schreef Kanye West in de nacht van zaterdag op zondag op Twitter.

West werd bij de start van Tidal gepresenteerd als één van de eigenaars van de muziekstreamingdienst die door rapper Jay Z werd opgericht. Nu hekelt West het ‘wedstrijdje wie de langste heeft’ tussen Apple en Tidal.

Zowel Apple Music als Tidal hebben afspraken met bepaalde artiesten, die hun muziek al dan niet tijdelijk exclusief op één van de muziekstreamingdiensten beschikbaar stelt. Zo verscheen het meest recente album van West, The Life of Pablo, tijdelijk exclusief op Tidal voordat het ook op andere diensten te beluisteren was.

“Over honderd jaar zijn we allemaal dood”, aldus West. “Geef de kinderen hun muziek.” De rapper roept Apple op om Jay Z te betalen voor Tidal. Ook roept hij Apple-CEO Tim Cook, Jay Z en andere invloedrijke personen in de muziekindustrie op komende week een gesprek te voeren. Enkele uren later voegde West Spotify-oprichter Daniel Ek nog toe aan zijn oproep.

Volgens recente geruchten zou Apple een overname van Tidal overwegen. Ondertussen krijgt de iPhone-maker commentaar van Spotify, dat Apple van machtsmisbruik in de App Store beschuldigt. Apple zou de updates van Spotify moedwillig dwarsbomen, Apple ontkent dit.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>