Pokémon Go toont volgens Apple-directeur ‘kracht van augmented reality’

Dat zegt Cook tijdens de bespreking van Apples tweedekwartaalcijfers. 

Augmented reality onderscheidt zich van virtual reality door de echte omgeving te mengen met computergegenereerde beelden en effecten. Pokémon Go doet dat door de spelers door de echte wereld te laten lopen om Pokémon te vangen. 

Apple zet volgens Cook ook flink in op augmented reality, onder meer door haar producten geschikt te maken voor games als Pokémon Go: “Het is fantastisch voor consumenten maar is ook een grote commerciële kans.”

Of augmented reality het ‘nieuwe grote computerplatform’ wordt, durft Cook niet te zeggen. “Dat zullen we moeten gaan zien, maar groot wordt het zeker.”


App Store

Naast de mogelijkheden van augmented reality is het succes van Pokémon Go volgens Cook ook een indicator van de kracht van appwinkels zoals de App Store, waarin ontwikkelaars hun app in één klap wereldwijd beschikbaar kunnen maken. “Hoewel deze ontwikkelaar daar nog even mee wacht, omdat de servers de grote vraag niet aankunnen”, merkt de Apple-CEO op. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>