‘Wereldwijde eSports-markt 682 miljoen euro waard’

Dat becijferde onderzoeksbureau Superdata. Van de 747 miljoen dollar komt 579 miljoen dollar (528 miljoen euro), zo’n 77 procent, uit sponsordeals en advertenties.

De eSports-markt is ook nog lang niet klaar met groeien. Tegen 2018 schat Superdata in dat de markt 1,9 miljard dollar (1,7 miljard euro) zal behelzen. Die groei komt vooral voor de rekening van de toename in populariteit van microkampioenschappen, online wedden en fantasiesites. Ook mobiele eSports kunnen een aanzienlijk groei tegemoet zien.

Noord-Amerika en Europa vormen iets meer dan de helft van de totale markt met een totale waarde van 400 miljoen dollar (365 miljoen euro), de Aziatische eSports-markt wordt gewaardeerd op een bedrag van 321 miljoen dollar (292 miljoen euro). 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>