Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
PC600 versus PC800
PC800 en PC600 zijn twee soorten RDRAM , een computergeheugen ontwikkeld door Rambus in de late jaren 1990 . Je zou slots voor RDRAM modules vinden op een moederbord voor Intel Pentium III of Pentium 4 -processors . Hoewel de mogelijkheden van PC800 superieur zijn aan die van PC600 RDRAM de processor in de computer bepaalt de snelheid waarmee het geheugen kan werken . Compatibiliteit

Alle Pentium 4 moederborden die ondersteuning nodig hebben RDRAM PC800 of sneller Rambus Inline Memory Modules , omdat Pentium 4 -processors werken met een minimale bussnelheid van 200 MHz . Pentium III moederborden die ondersteuning RDRAM doen ondersteuning PC600 RIMM , want Pentium III -processors niet draaien op bus snelheden sneller dan 133 MHz . Intel's 820 en 840 Pentium III chipsets ondersteunen RDRAM .
Optreden

PC800 RDRAM draait op een kloksnelheid van 400 MHz en kan gegevens overdragen met een maximale snelheid van 1,6 GB per seconde . Omdat PC600 RDRAM draait op een lagere kloksnelheid van 233 MHz , het is niet in staat om dezelfde doorvoersnelheid te bereiken . PC600 RDRAM transfers data met een maximale snelheid van 1.066GB per seconde .
Prijs en beschikbaarheid

RDRAM
niet is gebruikt in desktop computers sinds de vroege 2000s . Als gevolg hiervan , kunt u PC600 en PC800 modules moeilijk vinden om te krijgen , behalve bij gespecialiseerde handelaren. U kunt verwachten te besteden ongeveer $ 50 per 256MB PC800 RIMM vanaf de datum van publicatie . U kunt PC800 geheugen in een computer ontworpen voor PC600 geheugen te installeren .
Geschiedenis

Toen RDRAM eerst werd geïntroduceerd in de late jaren 1990 , heeft zij een prestatie voordeel ten opzichte van PC133 SDRAM , de toonaangevende memory technologie op het moment . Wanneer de Pentium 4 -processor voor het eerst werd uitgebracht , het vereist RDRAM . Echter , de consument acceptatie van RDRAM was slecht omdat het kost aanzienlijk meer dan SDRAM . De introductie van DDR - SDRAM in de vroege jaren 2000 verwijderd RDRAM 's prestaties voordeel , en de consumenten ervoor gekozen om de minder dure DDR - SDRAM in plaats daarvan kopen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe de PC Card Slot Bepaal op …
·Wat wordt bedoeld met Embedded…
·Hoe Memory Voeg toe aan een De…
·Verschil tussen laptop Geheuge…
·Wat is een PCI- communicatie-a…
·Waarom heeft de ctmbha.dll Ini…
·Hoe maak je een System Speaker…
·Hoe maak ik Overclock een Asus…
·Dual - chip Moederborden Infor…
  Related Articles
iPad 16 Vs . iPad 32 
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Google Android Tablet PC Vs . iPad 
Que Vs . iPad 
16gb iPad Vs . 32gb iPad 
Android Pads Vs . de iPad 
HP TouchSmart tm2t Vs . Apple iPad 
iPad Vs . HP TC1100 
iPad Vs . Android Tablet 
  Hardware Articles
·Hoe te upgraden van Socket 423-478 
·IBM ThinkPad Ik Series Type 1161 Specs 
·Creatieve Kindle Gebruikt 
·HP Pavilion Technische Specificaties 
·Hoe maak je verbinding een switch naar e…
·De TI 84 is een geavanceerde grafische r…
·Gebruik van een Virtual Touch Screen 
·Hoe de BIOS bijwerken op een HP 6930p la…
·Hoe een HP Recovery partitie boot in een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com