Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Lijst van vragen in Microprocessor & Microcontrollers
microprocessors en microcontrollers hebben gediend als de kern van bijna alle digitale elektronische apparatuur sinds de vroege jaren 1970 . Hoewel elektronische component makers honderden verschillende soorten microprocessor hebben geproduceerd , alle soorten hebben een aantal belangrijke factoren met elkaar gemeen , die u kunt gebruiken om te begrijpen en te vergelijken verschillende apparaten . Wat is Zijn Woord Grootte ?

Het woord grootte van een microprocessor of microcontroller is hoeveel databits gebruikt het apparaat op een gegeven moment . In de loop der jaren , hebben betere prestaties en capaciteiten stijgingen in woordgrootte begeleid . Met ingang van december 2011 , acht - bit microprocessors hebben de laagste kosten en de minste aantal kenmerken; 64 - bit processors , aan de andere kant , geven de stand van de techniek en hebben functies zoals floating - point berekeningen en on - chip cache geheugen < . br >
Wat is de geheugencapaciteit ?

de geheugencapaciteit van microprocessoren en microcontrollers varieert sterk , bepaald door het aantal bits in hun adressen . Acht bits microcontrollers hebben typisch 16 - bit geheugenadressen kunnen toegang tussen een paar honderd bytes en enkele kilobytes RAM geheugen en tot tientallen kilobyte ROM of flashgeheugen . Acht - bit microprocessors hebben over het algemeen geen ROM of flash en hebben tot 64K RAM. Zoals adres maten verhogen van 16 naar 32 en 42 bits geheugen bereik van de processor verhoogt tot 4 GB en 4 TB ( terabyte ) , respectievelijk . De grotere adressen geven ontwerpers meer mogelijkheden tot vernietiging van blokken van geheugen voor RAM , ROM , accessoires en randapparatuur .
Hoe snel is Zijn kloksnelheid ?

een circuit genoemd een klok genereert hoogfrequente elektronische pulsen gebruikt om alle activiteiten in een microprocessor synchroniseren . In het algemeen , hoe sneller de kloksnelheid van een processor , hoe beter de prestaties , maar snellere kloksnelheden betekenen ook meer stroomverbruik , zodat de batterij - gevoede apparaten zoals mobiele telefoons hebben een matige kloksnelheden . Eenvoudiger microprocessoren en microcontrollers hebben snelheden in de 500kHz - naar - 2 MHz range . Nieuwere en meer geavanceerde chips piek op tussen de twee en vier GHz . Bij hogere snelheden , chips genereren zoveel warmte dat koeling een ernstig probleem .
Hoeveel cores heeft het?

Veel moderne microprocessoren
hebben nu twee , vier of meer centrale verwerkingseenheden , genaamd CPU's of cores . Moderne besturingssystemen een programma taak aan elke kern , waardoor de reactiesnelheid van de computer en waardoor het grotere workloads . Hoewel het idee van het gebruik van meerdere processors in een computer is niet nieuw , ze op een enkele chip heeft een mainstream praktijk niet uitgegroeid tot ongeveer 2005 . Vergeleken met microprocessors , microcontrollers hebben de neiging om eenvoudiger software gewijd aan een bepaalde taak hebben . Om deze reden , meerdere cores komen minder vaak met microcontrollers dan met microprocessoren .
Is het compatibel met andere processors ?

Chip makers
produceert microprocessoren en microcontrollers in " families " , van compatibele producten . Latere versies van een chip kan dezelfde software draaien en gebruik van veel van dezelfde hardware componenten zoals eerder degenen . Het ontwerpen van computers en het schrijven van software voor microprocessors is duur , en het behoud van deze investering helpt chips slagen in de markt . Een programmeur die bekend is met een microprocessor algemeen heeft problemen om te leren om software te schrijven voor een nieuwe chip van dezelfde familie , voor een heel andere chip , ze is in minder bekend terrein
< br . >

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe de Dedicated Memory Stel e…
·Hoe Desktop Memory Upgrade 
·Hoe Memory In een eMachine T50…
·Wat is 256 MB RAM ? 
·Video adapters die kan draaien…
·De verschillende snelheden van…
·Hoe maak je een PC Geheugenlek…
·Hoe te 1394 Port Card Installe…
·Hoe maak je condensatoren in e…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Is een SD zo snel als een USB Flash Driv…
·Hoe te Downgrade een iPad 
·Hoe maak je een CX5400 Head Reinig 
·Informatie over Ribbon Cables op harde s…
·Hoe maak je een hart symbool Typ op de c…
·Hoe maak je een B130 CPU Upgrade 
·Hoe je Mac computer aansluiten op een HD…
·Cmos Accutypes 
·Hoe kan ik een Sony Handycam DCR 610 geb…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com