Google wil Android beschermen tegen Apple en Microsoft

Foto:  Bloomberg

Dat meldt Gigaom.

Google wil voorkomen dat Rockstar misbruik kan maken van de patenten die het in bezit heeft. Google probeert daarmee het besturingssysteem Android en zijn partners die Android gebruiken te beschermen. Eind oktober werden onder meer Asus, HTC, Huawei en LG aangeklaagd door Rockstar.

Rockstar is in handen van Microsoft, Apple, Blackberry, Ericsson en Sony. Samen namen de bedrijven het patentportfolio over van Nortel en troefden daarmee Google af.

De zoekgigant noemt Rockstar een patenttrol, aangezien het bedrijf niets produceert maar enkel kijkt of er succesvolle producten zijn van andere bedrijven, die mogelijk inbreuk maken op patenten die het in bezit heeft.

Verder wil Google dat de rechtbank onder meer de Nexus-apparaten, zoals de Nexus 5, 7 en 10, vrijspreekt van enige inbreuk op zeven patenten van Nortel. Onlangs werd nog bekend dat Rockstar een aantal patenten in de verkoop heeft gezet.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>