Samsung herpakt positie van Apple als grootste smartphoneverkoper

Dat melden de onderzoekers van Strategy Analytics na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Samsung.

Hoewel Samsung in het eerste kwartaal van 2015 minder winst draaide met zijn mobiele divisie, verkocht het bedrijf wel meer toestellen dan in de voorgaande kwartalen.


Samsung maakt zelf nooit verkoopcijfers bekend, maar volgens Strategy Analytics verkocht het bedrijf in het eerste kwartaal 83,2 miljoen smartphones. Apple maakte eerder deze week zijn kwartaalcijfers bekend en meldde 61,2 miljoen verkochte iPhones.

Daarmee herovert Samsung weer de titel van ’s werelds grootste smartphoneverkoper, een titel die het vorig kwartaal moest delen met Apple. Samsung was tussen 2011 en het vierde kwartaal van 2014 al ’s werelds grootste.

In het vierde kwartaal van 2014 verkochten Samsung en Apple beiden 74,5 miljoen smartphones. Een berekening van marktonderzoeker Gartner gaf Apple destijds een voorsprong van ruim anderhalf miljoen toestellen op Samsung.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>