‘Smartwatch Tag Heuer gaat veertig uur mee op volle batterij’

Dat zegt topman Jean-Claude Biver tegenover Bloomberg. Met de genoemde accuduur zou het horloge ruim twee keer zo lang meegaan als de meeste smartwatches die nu op de markt verkrijgbaar zijn. De Apple Watch, bijvoorbeeld, gaat volgens Apple zo’n achttien uur mee.

Biver maakt verder bekend dat het horloge tussen de 1.300 en 1.400 dollar (grofweg tussen de 1.200 en 1.300 euro) gaat kosten en rond oktober of november zal worden uitgebracht. 

Tag Heuer maakte in maart bekend dat het een Android Wear-horloge op de markt zal brengen. Het horloge zal vermoedelijk lijken op het Carrera-horloge van Tag Heuer, maar dan met een touchscreen in plaats van een analoge wijzerplaat. 

Het luxemerk gaat met het slimme horloge de strijd aan met onder meer Apple. Vijandig klinkt het bedrijf beslist niet. “Ik hoop dat Apple miljoenen en miljoenen Apple Watches verkoopt”, aldus Biver. “Hoe meer zij er verkopen, des te meer mensen net iets anders willen en naar Tag Heuer komen.”

Overzicht: Deze modebedrijven werken ook aan een smartwatch

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>