Tamagotchi nu ook op Apple Watch

Het gaat om de officiële Tamagotchi Classic-app van uitgever Bandai Namco, die op 27 april van een update is voorzien.

In de nieuwe versie kan de Tamagotchi-app ook notificaties sturen naar de Apple Watch van gebruikers, bijvoorbeeld wanneer het Tamagotchi-huisdiertje honger heeft of zijn behoefte moet doen. Vanuit het horlogescherm kan dan direct actie ondernomen worden.

Het is echter niet mogelijk om op de Apple Watch met het huisdiertje te spelen, dat kan alleen op een iPhone. Ook kunnen eigenaars van de Tamagotchi niet op de smartwatch zien hoe hun huisdiertje reageert. De notificaties van de Apple Watch bevatten namelijk geen animaties.


Tamagotchi-sleutelhangers

Tamagotchi is een virtueel huisdier dat vooral in de jaren ’90 grote populariteit genoot. Destijds werden Tamagotchi’s enkel verkocht als losse eivormige sleutelhangers die eigenaars overal mee naar toe konden nemen. De beestjes beginnen als baby’s en moeten eerst nog opgevoed worden.

De Apple Watch is momenteel nog niet verkrijgbaar in Nederland. Mogelijk komt daar in juni verandering in, dan komt het horloge in meer landen beschikbaar.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>