Internetpionier zet vraagtekens bij klacht EU tegen Google

Dat doet hij in een interview met NRC.

De klacht heeft betrekking op vermeend machtsmisbruik van Google op de Europese zoekmachinemarkt. Het bedrijf zou zijn eigen diensten bewust voorrang geven in de zoekresultaten en zo eerlijke concurrentie onmogelijk maken.

Volgens Cerf is een klacht niet de manier om de positie van Google aan banden te leggen. “De beste reactie op concurrentie is: terugconcurreren, júist op internet”, zo stelt hij tegenover NRC. 


Mentaliteitsprobleem

Cerf is van mening dat Europa met het niveau van zijn universiteiten en technici prima in staat zouden moeten zijn om dergelijke concurrenten voort te brengen. 

De macht van Google zou ook niet dusdanig groot zijn geworden dat er een niet meer in te halen achterstand is ontstaan. “Dat zit echt tussen de oren, het is een Europees mentaliteitsprobleem.”

Cerf liet zich eerder al uit over het verschil tussen in cultuur tussen de Verenigde Staten en Europa. In de VS wordt falen volgens hem veel minder afgekeurd, waardoor ondernemers meer risico’s durven nemen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>