Telecomaanbieder Pretium verzet zich tegen boete

Dat maakt Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag bekend. Pretium kreeg de boete opgelegd in 2011. Dat is nu pas bekend omdat de telemarketeer zich verzette tegen eerdere openbaarmaking. 

In januari oordeelde de rechtbank Rotterdam dat ACM terecht heeft vastgesteld dat Pretium de telemarketingregels heeft overtreden, maar verlaagde de boete tot 106.250 euro. Ook besloot de rechtbank dat ACM het besluit mag publiceren.

De overtreding betreft enkele honderdduizenden telemarketinggesprekken die Pretium voerde in de jaren 2007 en 2009. Het bedrijf bood in deze gesprekken de consument niet actief aan zich te laten registreren als deze niet meer door het bedrijf gebeld wilde worden voor marketingdoeleinden. Pretium was wel verplicht om dit zogenoemde recht van verzet in alle verkoopgesprekken aan te bieden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>