Tidal vervangt ceo en ontslaat enkele medewerkers

Dat bevestigt Tidals moederbedrijf Aspiro, sinds eind januari in handen van rapper Jay Z, tegenover het Zweedse Breakit.

Tonstad was al eerder ceo van Aspiro en Tidal, voordat Chen het stokje van hem overnam begin vorig jaar. Volgens Aspiro is Tonstad de geschiktere kandidaat om de huidige situatie van de muziekindustrie te verbeteren.

Tidal werd onlangs opnieuw geïntroduceerd als een dienst waarbij aangesloten artiesten meer royalties betaald krijgen dan bij concurrenten als Spotify. Ook worden zij mede-eigenaar van de dienst. Onder meer Coldplay, Rihanna, Daft Punk, Madonna, Deadmau5 en Beyoncé hebben hiervoor een contract afgesloten.


Ontslagen

Breakit stelt verder dat 25 medewerkers van Tidal het bedrijf gedwongen hebben moeten verlaten. Moederbedrijf Aspiro bevestigt dit niet, maar spreekt wel over het “stroomlijnen van middelen”, waarbij een “handvol functies” zijn komen te vervallen, aldus Business Insider.

Om hoeveel ontslagen het gaat, wordt niet gezegd. Het bedrijf zegt te zullen blijven groeien en bovendien nieuwe mensen aan te gaan nemen. 

Tidal onderscheidt zich van concurrerende streamingdiensten door een apart abonnement voor het streaming van muziek in hogere kwaliteit aan te bieden.

Voor de herlancering was dat de enige optie. Inmiddels is er ook een variant van 9,99 euro per maand voor een lagere geluidskwaliteit. Daarbij ontvangen deelnemende artiesten dezelfde hoeveelheid royalty’s als bij bijvoorbeeld Spotify.

 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>