Nieuwe Carmageddon een maand uitgesteld

Dat meldt ontwikkelaar Stainless Games op de website van het spel.

Carmageddon: Reincarnation draait wederom om een combinatie van racen en zoveel mogelijk schade aanrichten.

De release van het spel stond gepland voor 23 april, maar dat wordt nu 21 mei, een kleine maand later. De makers zeggen meer tijd nodig te hebben om het spel af te ronden. Ontwikkelaar Stainless Games legt uit dat het spel in de laatste fase van ontwikkeling grote vooruitgang boekt, maar dat het spel nog wat moet worden opgepoetst.

Video: Trailer Carmageddon: Reincarnation

De game is al wel geruime tijd te spelen, via het zogeheten Early Access-gedeelte van het digitale distributieplatform Steam. Hierop worden spellen die nog in ontwikkeling zijn al te koop aangeboden, vaak om de financiering ervan rond te kunnen krijgen. Het gaat dan nog wel om vroege versies die niet compleet zijn qua opties en gameplaymogelijkheden.

De allereerste Carmageddon uit 1998 kwam veelvuldig in het nieuws omdat spelers hierin werden aangemoedigd om voetgangers aan te rijden via het toekennen van bonuspunten. Van die game is inmiddels ook een iOS- en Android-versie beschikbaar.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>