Yahoo en Microsoft verlengen zoekmachineovereenkomst

Dat maken Yahoo en Microsoft donderdag bekend. Door de overeenkomst in 2009 maakt Yahoo al jaren gebruik van de zoektechnologie achter Microsofts Bing en het advertentieplatform van Bing.

De nieuwe overeenkomst zorgt ervoor dat de samenwerking tussen beide techgiganten losser wordt. Zo gebruikt Yahoo niet meer exclusief Bing-advertenties, waardoor het bedrijf eigen advertenties kan verkopen en deze kan uitrollen op de desktop en mobiele versie van de zoekmachine.

De financiële details blijven grotendeels ongewijzigd. Zo betaalt Microsoft Yahoo nog steeds een percentage van de advertentieinkomsten van Bing, die via Yahoo aan internetgebruikers worden getoond.

Ook zal Yahoo nog steeds veelvuldig gebruikmaken van Bing-advertenties.


Satya

“Satya en ik hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt om een vernieuwde overeenkomst te creëren, die de gebruikerservaring verbetert en voor innovatie in de zoekmachinewereld zorgt”, aldus Yahoo-ceo Marissa Mayer.

Bing heeft wereldwijd een marktaandeel van 8,11 procent. Yahoo volgt op de derde plek met 7,68 procent. Google heeft aan marktaandeel van 62,30 procent.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>