‘Iran voert steeds meer cyberaanvallen uit op VS’

Dat blijkt uit onderzoek van American Enterprise Institute en beveiligingsbedrijf Norse dat vrijdag gepubliceerd wordt, meldt The New York Times.

“Cyberaanvallen geven landen bruikbare wapens die nucleaire aanvallen niet geven”, verklaart het American Enterprise Institue. “En het is tot een bepaalde hoogte mogelijk te ontkennen, dat is aantrekkelijk voor veel landen.”

Het onderzoek liep van januari 2014 tot maart 2015 en zag een groei van 115 procent. In de eerste helft van maart werden er per dag meer dan 900 aanvallen vanuit Iran verricht.

De VS ziet al geruime tijd Iran en Noord-Korea als grootste bedreiging op het gebied van cybercriminaliteit. De duizenden cyberaanvallen op de VS zouden voornamelijk gericht zijn op spionage.


Conflict

Sommige Amerikanen beweren dat Iran banken heeft aangevallen uit wraak voor eerder opgelegde sancties. Ook zouden computers van oliegigant Saudi Aramanco zijn vernietigd omdat Amerika warme banden met Saoedi-Arabië heeft. Deze beschuldiging zijn echter niet bewezen

De aanvallen zijn opvallend aangezien het land begin april een akkoord bereikte met zes grote mogendheden over het conctroversiële atoomprogramma van Iran. De VS wil in ruil daarvoor een aantal sancties tegen Iran opheffen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>