Sharp kondigt 4K-scherm voor smartphones aan

Dat meldt het Griekse Techblog.

Het 4K-display, dat een resolutie van 2160 bij 3840 pixels biedt, moet in 2016 gereed zijn voor massaproductie. De eerste afnemers van het 4K-display zouden Chinese smartphonefabrikanten zijn. 

Het betreft een 5,5 inch scherm, waardoor het aantal pixels per inch neerkomt op 806. Ter vergelijking: een even groot scherm met een lagere resolutie, zoals het qhd-display van de vorig jaar gelanceerde LG G3, heeft een ppi van 538.

Het 4K-scherm van Sharp maakt gebruik van zijn eigen IGZO-technologie. IGZO is een afkorting van indium-gallium-zink-oxide. Dit materiaal moet zorgen voor meer helderheid, een hogere pixeldichtheid en lager energieverbruik.

Onlangs ging nog het gerucht dat Sharp zijn lcd-divisie af wil stoten na aanhoudende verliezen. Er zou een grote reorganisatie binnen het bedrijf op komst zijn.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>