‘Google probeert accutechnologie te verbeteren’

Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Er zou aan gewerkt worden in het geheimzinnige onderzoekslab Google X. En Ramesh Bhardwaj, die eerder accu-expert bij Apple was, zou het onderzoeksteam van slechts vier mensen leiden.

Eind 2012 begon het team al door anderen gemaakte accu’s te testen. Een jaar later ging het team op zoek naar technologieën die het zelf kan ontwikkelen, zeggen goed ingevoerde bronnen tegen de krant.


Accuduur

Uit eerdere opmerkingen van Bhardwaj bleek dat Google aan minstens twintig apparaten werkt waar een accu voor nodig is. En om de accuduur van deze apparaten verlengen, zijn betere accu’s nodig.

Het gaat dan bijvoorbeeld om nieuwe versies van Google Glass of een lens waarmee de bloedsuikerspiegel gemeten kan worden.


Lithium-ion-batterijen

Het team van Bhardwaj zou onder meer proberen de gangbare lithium-ion-batterijen te verbeteren. Dat is het type batterij dat in telefoons, tablets, laptops en elektrische auto’s zit.

Maar daarbij kijken de onderzoekers ook naar de technologie achter solid-state-batterijen. Dat zijn sterkere accu’s zonder vloeibare component.

Het is onduidelijk hoe Google de accu’s denkt te kunnen verbeteren. Wanneer de verbeterde accutechnologie verwacht kan worden, is ook nog onbekend.

Google wil tegenover The Wall Street Journal niet op de geruchten reageren.

De 5 meest bizarre projecten van Google X | Waarom moeten we smartphones nog steeds zo vaak opladen?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>