‘Apple aast op exclusieve deals met artiesten voor nieuwe muziekdienst’

De exclusieve deals met artiesten zouden er voor moeten zorgen dat consumenten die hun twijfels hebben over een betaaldienst zich alsnog zullen abonneren, schrijft Bloomberg vrijdag. 

Apple werkt al tijden aan een eigen muziekstreamingdienst, die voor een deel gebaseerd zal zijn op Beats, de muziekdienst die vorig jaar door Apple werd overgenomen voor een bedrag van 3 miljard dollar.

Volgens ingewijden wordt de dienst deze zomer uitgebracht en zijn er twee abonnementen beschikbaar: een voor 9,99 dollar per maand en een ‘familieabonnement’ voor 14,99 dollar per maand. Europese prijzen worden niet genoemd. 


Niet gratis

De muziekdienst zal waarschijnlijk niet over een gratis dienst beschikken, zoals Spotify. Die dienst ligt de laatste tijd onder vuur nadat zangeres Taylor Swift haar muziek weghaalde uit de muziekbibliotheek van Spotify. De dienst zou te weinig opleveren. Ook grote platenlabels lijken inmiddels minder enthousiast over de gratis versie van Spotify. 

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>