‘Problemen met vingerafdrukscanner iPhone door iOS 8.3′

Dat melden verschillende iPhone-bezitters op het internetforum Reddit en in de fora van Apple. iOS 8.3 is sinds woensdag beschikbaar voor mobiele apparaten van Apple.

De vingerafdrukscanner werkt wel bij het ontgrendelen van de iPhone, maar kan niet worden gebruikt om apps te kopen in de App Store. Dat is één van de meestgebruikte onderdelen van Touch ID.

Zowel de iPhone 5S, iPhone 6 als iPhone 6 Plus met iOS 8.3 hebben last van de problemen met Touch ID. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws.


iOS 8.0.1

Het is niet de eerste keer dat er fouten worden ontdekt in een nieuwe iOS-update. De iOS 8.0.1-update zorgde bij iPhone-bezitters ervoor dat zij geen mobiel signaal meer ontvingen en dat Touch ID niet meer werkte.

Door iOS 8.0.1 konden veel iPhone-bezitters hun smartphone een tijd niet meer gebruiken. De enige oplossing was een ietwat ingewikkelde herstelmethode of het wachten op een nieuwe firmware-update van Apple.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>