Nieuwe plannen voor betaalde abonnementendienst Youtube

YouTube zou binnenkort met een deels betaalde dienst komen. Daarbij kunnen kijkers geld betalen om bepaalde filmpjes te zien, die bekende YouTubers online zetten. Uiteindelijk moet dat een speciale app worden.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de dienst er uiteindelijk uit komt te zien. Het gaat om geruchten, waarover bronnen vertellen aan Bloomberg. Bekende Youtubers hebben de mogelijkheid om video’s alleen beschikbaar te maken voor gebruikers die daarvoor betalen.

Abonnementen

De abonnementen voor deze video’s moeten 10 euro per maand gaan kosten maar Google wil een goedkoper abonnement beschikbaar stellen voor kinderen. Of de plannen ook gelden voor Youtube Kids is nog niet bekend.

‘Betalen voor content’ tijdperk

Google probeert YouTube al jaren winstgevend te krijgen, maar met alleen advertenties blijft dat moeilijk. Er bestaat al wel een betaalde dienst, genaamd Youtube Music Key. Groot voordeel van dit programma is dat je ook offline de muziek kan luisteren. Geen gedoe dus met je telefoonrekening en je hebt ook geen last van vervelende advertenties.

Eind 2015

Met alle waarschijnlijkheid treedt de betaalde dienst eind 2015 in werking. Mede door de advertentievrije filmpjes is eigenaar Google op zoek naar een andere vormen van inkomsten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>