1 april: MS-DOS naar smartphones en Pacman in Google Maps


Pacman in Google Maps

In Google Maps voor Android, iOS is woensdag ter gelegenheid van 1 april rechtsonder in een Pacman-icoontje verschenen, terwijl de desktop-versie linksonder in een knop heeft. Deze knoppen activeren de een modus waarin Pacman gespeeld kan worden. Daarna is het tijd om muntjes en vruchtjes te verzamelen.


Zoekpanda en slimme brievenbus

Ook plaatste Google Japan een video waarin het Google Panda toont. Dit is een pluche panda waaraan de gebruiker alles kan vragen. De 1 aprilgrap beschikt over beperkte kunstmatige intelligentie waardoor de panda direct het weer kan vertellen en woorden kan vertalen.

Daarbovenop komt Google zogenaamd met de Smartbox, een slimme brievenbus die fysieke post met e-mail combineert. Smartbox kan onder meer post voor de gebruiker selecteren en geeft een stroomschok aan degene die spam in de brievenbus stopt, blijkt uit de video.

De laatste 1 aprilgrap van Google is com.google. Op deze pagina verschijnt een omgekeerde versie van de zoekmachine in de browser.


Samsungs slimme mes

De 1 aprilgrap van Samsung is dit jaar de Galaxy Blade Edge. Dit is het eerste slimme mes met smartphonemogelijkheden om op die manier het ultieme kookhulpje te zijn. Het mes moet het mogelijk maken om alle bestaande messen uit de keuken te vervangen.

Bovendien ondersteunt de Galaxy Blade Edge alle functies die de smartphone Galaxy S6 ook biedt. Het mes zou scherp zijn door de diamanten rand en beschikt over een thermometer stylus. Ook stelt het de gebruiker in staat om goede foto’s van eten te maken.

Bekijk ook onze review van de Galaxy S6


Moto Selfie Stick

Motorola introduceert op 1 april de Moto Selfie Stick. De accessoire moet een verlengde zijn van de persoon die het gebruikt. De Moto Selfie Stick is er voor iedereen, links- en rechtshandigen, mensen met korte of lange armen. “Een selfie is zo goed als de stick”, stelt Motorola in de video.

Het bedrijf behandelt zijn verzonnen selfiestick als het beste product dat ze ooit gemaakt hebben en vergelijkt hem met het moment waarop de zon en de regen samen voor een regenboog zorgen. 


Mobiele geurcommunicatie

Geurcommunicatie is voor telecomaanbieder Tele2 de manier om de mensen voor de gek te houden op 1 april. De zogeheten Scent over LTE-dienst (SOLTE) moet marketeers ondersteunen bij hun campagnes door geur via het 4G-netwerk te versturen.

De technologie moet in april nog wel getest worden, maar Tele2 stelt dat “je deze ontwikkeling niet aan je neus voorbij kan laten gaan”.


MS-DOS voor mobiel

Microsoft woensdag terug naar 1981 toen het besturingssysteem MS-DOS geïntroduceerd werd. Het systeem komt door 1 april naar de Lumia-smartphones te brengen. Het systeem is zogenaamd geoptimaliseerd voor de telefoons en werkt net zoals het vroeger deed. Er dient een commando ingetypt te worden om een applicatie te openen

MS-DOS is inmiddels online te downloaden Microsoft plaatste ook een video op Youtube.


Geld scannen

Vodafone beweert dat het een nieuwe app heeft gemaakt waarmee klanten contact geld kunnen inscannen met hun smartphone. Dit geld zou dan direct omgezet worden naar digitaal geld in de app. Dat klanten dan oneindig geld kunnen verdubbelen, lijkt Vodafone even te zijn vergeten.


Zwemmen in games

Ook Sony laat 1 april niet links liggen en komt met de Playstation Flow. Dit is een wearable die de speler de beste ervaring zal bieden tijdens het zwemmen in games. Om dit mogelijk te maken kan de game gepauzeerd worden om daarna de bijbehorende bril en sensorbanden aan te trekken en een zwembad in te duiken. 


League of Legends

Vorig jaar werd er voor de game League of Legends tijdens 1 april de nieuwe modus Ultra Rapid Fire gelanceerd. Hierin werden personages van het spel extreem sterk en dat zorgde ervoor dat gamers de modus graag permanent zagen blijven. 

Dit jaar is de 1 aprilgrap van ontwikkelaar Riot Games de New Ultra Rapid Fire Modus. Dit biedt precies het tegenovergestelde van wat vorig jaar gebeurde: speelbare personages worden verzwakt. Zo is onder meer de loopsnelheid met 225 procent teruggebracht en ook aanvallen worden met 100 tot 200 procent teruggedrongen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>