Amerikanen sceptisch over Twitter

Foto:  Bloomberg

Dat blijkt maandag uit een peiling van persbureau AP en tv-zender CNBC onder duizend Amerikanen.

De deelnemers zijn duidelijk positiever over Facebook. 49 procent van de ondervraagden denkt dat dat bedrijf over vijf jaar nog succesvol is.

Slechts 19 procent van de deelnemers zei een “positieve” blik op Twitter te hebben, terwijl 47 procent dat zei over Facebook. Volgens 36 procent van de mensen is investeren in Twitter een goed idee. Bij de beursgang van Facebook werd dat sociale netwerk door 51 procent van de deelnemers gezien als goede investering.

Uit de peiling blijkt dat 9 procent van de Amerikanen nog nooit heeft gehoord van Twitter.


Buitenland


Hoewel meer dan driekwart van alle Twitter-gebruikers zich buiten de VS bevindt, weet het sociale netwerk daar nog relatief weinig aan te verdienen.

Twitter zei afgelopen week in ontmoetingen met investeerders dat het zijn buitenlandse gebruikers ziet als een “aanzienlijke kans” om zijn omzet te verhogen, zo meldt de Wall Street Journal. Het wil daarom zijn samenwerkingen met bedrijven uitbreiden en het makkelijker maken om zelf advertenties in te kopen.

Zo’n 77 procent van alle actieve Twitter-gebruikers bevinden zich buiten de VS, maar zij zijn goed voor slechts 26 procent van de omzet.

Toen Facebook naar de beurs ging had het 80 procent van zijn gebruikers buiten de VS zitten, maar dat bedrijf verdiende toen al ongeveer de helft van zijn advertentie-omzet aan buitenlandse gebruikers.


Advertenties


In de peiling van AP stelt 42 procent van de Twitter-gebruikers al advertenties te hebben gezien op het sociale netwerk. Ongeveer een derde klikte daar ook op.

Eerder dit jaar opende Twitter al een kantoor in Amsterdam om meer te verdienen aan de Nederlandse markt.

De beursgang van Twitter in cijfers

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>