Review: Dell P2815Q

3840×2160 pixels: vier keer zo veel als full hd. Deze standaard wordt ultra hd of kortweg 4K, dat is de standaard waar dit scherm van Dell P2815Q aan voldoet.

Inhoud van Dell p2815Q

Met een formaat van ruim 70 centimeter is het een imposant scherm. De prijs – zeker voor wie een beetje op internet zoekt – laag. We hebben hem al voor minder dan 400 euro gespot. Deze grote hoeveelheid pixels zorgt voor een enorme hoeveelheid ruimte voor vensters en ook biedt het scherm veel detail bij het bewerken van foto’s. Helaas heeft p2815Q wel twee nadelen: het is gebaseerd op de tn-techniek. Hierdoor is de kijkhoek van boven en onder niet zo goed als bijvoorbeeld de ips-schermen die veel in telefoons en tablets worden gebruikt. Een ander nadeel is de verversingssnelheid van het scherm. Hij kan slechts 30 beelden per seconde weergeven, dat is goed genoeg voor films maar voor wie serieus wil gamen onvoldoende. Daarvoor is het dubbele benodigd.

Lees ook: Review: Universal Port Replicator

Conclusie

Scherm met veel pixels, die met een beetje zoeken verrassend goedkoop zijn, maar ongeschikt voor games.

Adviesprijs: €585,–

Voor meer informatie: www.dell.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>