‘Instagram is 33 miljard dollar waard’

Dat stellen analisten van het investeringsbedrijf Cowen & Co tegenover Mashable.

De analisten durven zelfs te voorspellen dat Instagram in 2020 een omzet van 5,8 miljard dollar zal hebben vanwege de verwachte groei in het aantal gebruikers en het uitbreiden van advertenties in de app.

De eerste reclames verschenen in november 2013 op Instagram, maar zijn in Nederland bijvoorbeeld nog niet te zien.

De totale waarde van de foto-app zou inmiddels op 33 miljard dollar liggen, dat komt overeen met een eerdere schatting van Citigroup die de waarde op 35 miljard dollar zette. Hoewel dat enorm veel lijkt, heeft het beursgenoteerde Twitter op basis van de aandelen een marktwaarde van ruim 30 miljard dollar. Instagram heeft sinds kort meer actieve gebruikers dan Twitter.

Facebook zelf is overigens 215 miljard dollar waard als wordt gekeken naar de huidige beurskoers. Dankzij een koersdaling van Facebook in 2012 betaalde het sociale netwerk uiteindelijk niet 1 miljard, maar ‘slechts’ 715 miljoen dollar voor Instagram. 

Momenteel heeft Instagram zo’n 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat moet eind dit jaar gegroeid zijn naar 420 miljoen.

Zie ook: Instagram voegt nieuwe filters en functies toe

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>