Review: Samsung Galaxy Alpha

Samsung is met afstand de grootste fabrikant van mobiele telefoons, maar er zijn donkere wolken aan de lucht voor de Koreaanse gigant. Enerzijds wordt het bedreigd door Chinese merken die er steeds beter in slagen prima telefoons te bouwen voor héél scherpe prijzen, terwijl het Samsung anderzijds niet lukt om toestellen te maken met dezelfde allure als de iPhones van Apple. Technisch zijn Samsungs toestellen doorgaans prima in orde, maar het ontwerp en de materiaalkeuze laten te wensen over voor designliefhebbers.

Galaxy A-serie design

Daar wil Samsung nu verandering in brengen met de nieuwe Galaxy A-serie, waarvan de Galaxy Alpha het eerste model is. Anders dan bij de Galaxy S modellen draait het hier niet puur om specificaties, maar vooral om het design. De Galaxy Alpha is het eerste toestel met een écht metalen rand, in plaats van het chromekleurige plastic dat we tot nu toe gewend waren. De strakke rand heeft een in facet geslepen hoek waardoor het toestel er inderdaad véél chiquer uitziet dan al zijn voorgangers. Wat wij minder fraai vinden is de grijze bezel rond het scherm die voorzien is van kleine stippeltjes, een motief dat we ook op het verwijderbare achterpaneel tegenkomen. Wat ons betreft had dit gewoon strak zwart of antraciet mogen zijn, nu doet het nét even af aan het verder gelikte ontwerp.

Lees ook: Samsung presenteert metalen Galaxy A7

8 core-processor smartphone

Ook de kap is de Galaxy Alpha een prima toestel. De specs liggen iets onder die van de Galaxy S5, terwijl de prijs met 599 euro op hetzelfde niveau ligt. Samsung heeft gekozen een 8 core-processor uit eigen fabriek. Deze presteert in de praktijk vrijwel net zo goed als de Qualcomm-chip die in de S5 gebruikt wordt, alleen de grafische prestaties zijn iets lager. Een ander punt waar de Galaxy Alpha iets onder doet is de camera. Het 12 megapixel-exemplaar schiet overdag prima plaatjes, maar is geen ster in het donker.

Conclusie

De Galaxy Alpha is het mooiste toestel van Samsung sinds tijden, maar heeft een erg forse prijs.

Pluspunten: Fraai ontwerp met metalen afwerking, prima prestaties

Minpunten: Patroon op voor- en achterkant, prijs

Adviesprijs: €599

Voor meer informatie: www.samsung.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>