Tinder test betalen voor onbeperkte likes in Nederland

Verschillende Nederlandse Tinder-gebuikers maken op Twitter melding van een betaal-pop-up in de dating-app. In die pop-up staat dat de gebruiker van de dating-app aan zijn dagelijkse limiet zit.

Wie de app verder wil gebruiken moet voor Tinder Plus betalen, of 24 uur wachten. Opvallend is dat de prijzen die gebruikers te zien krijgen behoorlijk uiteen lopen. Sommige gebruikers hoeven voor Tinder Plus maar 2,99 euro te betalen, anderen melden prijzen van 9,99 euro en hoger.

In de Nederlandse App Store zijn in-app-aankopen van 2,99 en 4,99 euro te zien. In Google Play staat dat prijzen uiteen lopen van 0,78 tot 15,67 euro voor in-app-aankopen.
Experiment


Het lijkt erop dat Tinder verschillende prijsniveaus test om te kijken hoeveel gebruikers bereid zijn te betalen. Het is niet bekend na hoeveel likes gebruikers de betaal-pop-up te zien krijgen, mogelijk verschilt ook dat aantal bij wijze van experiment.

Tinder testte zijn betaalde versie al langer beperkt in het buitenland. Tot nu toe bekende betaalfuncties waren het ongedaan maken van de laatste like, en het zoeken naar contacten buiten de directe omgeving. De betaalde versie van Tinder werd in eerste instantie in november aangekondigd, maar toen werd nog geen melding gemaakt van het beperken van likes.

Nederlandse gebruikers maken sinds dinsdag in de Play Store en App Store melding van de betaalfunctie. Ook in andere Europese landen als Frankrijk en Groot-Brittannië lijkt de betaalfunctie sinds deze week getest te worden.

Hoeveel mensen koppelt Tinder per dag?

Hoe werkt Tinder?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>