Smartphonefabrikanten prijzen geplaagde Snapdragon 810-processor

Dat blijkt uit een persbericht van Qualcomm, het bedrijf achter de populaire Snapdragon-processors.

Alle grote Android-fabrikanten gebruiken tot nu toe Snapdragon-processors in hun telefoon. De Snapdragon 810 is het high-end model voor 2015 die in de meeste vlaggenschepen zal gaan verschijnen.

Qualcomm maakte vorige week bekend echter dat het een “belangrijke klant” verloren heeft. Er gaan al tijden geruchten dat Samsung bij de Galaxy S6 niet langer zou kiezen voor Qualcomm-chips, maar voor de eigen Exynos-processors.

Dat zou zijn vanwege oververhittingsproblemen. LG, dat de Snapdragon 810-chip zal gebruiken in de al aangekondigde G Flex 2, stelde dat er in het begin wat problemen waren maar dat die nu opgelost zijn. Ook Qualcomm ontkent problemen.
Lofzang


Nadat Qualcomm bekendmaakte dat het een grote klant verloren had, dook de beurs omlaag met zo’n 12 procent. Nu publiceert het bedrijf een persbericht met een lofzang van diverse smartphonefabrikanten.

“Onze samenwerking met Qualcomm voor de Mi Note Pro met Snapdragon 810 geeft ons de mogelijkheid om meer prestaties, diensten en mogelijkheden te leveren dan ooit te voren”, aldus Lei Jun, directeur Xiaomi.

Gen Tsuchikawa, hoofd strategie bij de mobiele tak van Sony, prijst de langere accuduur en betere kwaliteit audio en video van de nieuwe chip. Microsoft kondigt bovendien aan dat er Lumia-toestellen met de Snapdragon 810 zullen uitkomen.

HTC is naast Samsung een opmerkelijke speler die ontbreekt. Het is nog niet duidelijk waarom de Taiwanese telefoonmaker niet genoemd wordt. HTC Nederland stelt dat de relatie met Qualcomm prima is.
Komende weken


Vooralsnog hebben alleen LG en Xiaomi een telefoon met de Snapdragon 810-chip aangekondigd. Begin maart, tijdens Mobile World Congress, worden veel meer aankondigingen verwacht.

In totaal wordt dus aan ruim zestig nieuwe toestellen gewerkt die volgens Qualcomm de “komende weken en maanden” worden verwacht.

Dit zijn de verwachtingen van Mobile World Congress

Bekijk de belangrijkste verbeteringen in de Snapdragon 810

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>