The Pirate Bay weer online

Downloadsite The Pirate Bay is weer online. De notoire website werkt weer precies als voorheen, via hetzelfde .se-domein.

Je kunt The Pirate Bay als vanouds vinden op ThePirateBay.se.

Offline


De website werd 7 weken geleden offline gehaald door de Zweedse politie bij een onderzoek naar auteursrechtenschending. Het is niet bekend waar de torrents van de website nu vandaan komen; tijdens de politieactie werden alle servers in beslag genomen.

Tekenen van leven


Sinds de politieactie toonde The Pirate Bay al vaak tekenen van leven. Zo werd er na een tijdje een logo getoond van een feniks, het mythische beest dat uit zijn eigen as herrijst. Die feniks staat ook nu op de voorpagina van de site.

Onenigheid


Ook werd er een grote aftelklok getoond naar 1 februari. Nu die datum is bereikt lijkt het erop dat de eigenaren zich aan hun woord hebben gehouden. Wel was er onlangs nog discussie over hoe de site in de toekomst zou gaan lopen. Er was ruzie onder de oprichters, die niet meer tevreden waren met de huidige koers van The Pirate Bay. Het is nu ook niet bekend wie er achter de site zitten – diverse oprichters zitten nog in de gevangenis voor andere misdaden, of ze zijn op de vlucht voor de politie.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>