Samsung wil samenwerking aangaan met Blackberry

Dat zegt Samsung-topman van de mobiele afdeling J.K. Shin tegen The Wall Street Journal.

Omdat Samsung en Blackberry de laatste tijd gesprekken voeren, gingen er geruchten over een overname. Die geruchten werden eerder al door Blackberry ontkend, en ook Samsung noemde de berichten ongegrond. Blackberry zou wel een handvol overnameboden hebben afgewezen.

“Wij willen samenwerken met Blackberry, maar het bedrijf niet overnemen”, aldus Shin. Volgens de topman zou een overname indruisen tegen de strategie van Samsung.

Op welk vlak de twee bedrijven willen gaan samenwerken, wil Samsung niet vertellen. Samsung zegt geen interesse te hebben in de patenten van Blackberry. Het bedrijf heeft zo’n 44.000 patenten; Samsung wijst op de ruim 110.000 patenten die het in 2014 wereldwijd registreerde.
Beveiligingssoftware


Samsung ontwikkelt voor zakelijke klanten van zijn telefoons en tablets al enkele jaren beveiligd platform Knox. Dat platform vertoont gelijkenissen met de zakelijke software van Blackberry.

“Wij zijn tevreden over de voortgang van Knox, ook als het gaat om de kwaliteit van de beveiliging en de bescherming die het biedt”, reageert Samsung tegenover de zakenkrant. “We blijven ons ook op de lange termijn op Knox toeleggen.”

In november kwamen Samsung en Blackberry al overeen dat beide bedrijven elkaars mobiele beveiligingssoftware mogen gebruiken. Samsung sloot dergelijke overeenkomsten ook met andere makers van mobiele beveiliging. “Wij waarderen al onze relaties”, aldus Samsung.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>