Nederlandse startups haalden in 2014 ruim 500 miljoen euro op

Dat heeft Startupjuncture uitgerekend. Het platform houdt het hele jaar alle investeringen bij.

Het totaalbedrag pakt hoog uit vanwege een grote investering van 200 miljoen euro in Adyen, een leverancier van betaalsystemen waardoor bedrijven bijna iedere vorm van betaling kunnen accepteren.

Takeaway.com, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, volgt op gepaste afstand met een investering van 74 miljoen euro.

Databedrijf Elasticsearch, dat de zoekfuncties voor onder meer The Guardian, Yelp en Bloomberg verzorgt en data analyseert voor Facebook en Sony, maakt de top drie compleet met een investering van 56 miljoen euro.
75 investeringen


In totaal registreerde Startupjuncture 75 investeringen met een totaal van 500,1 miljoen euro. Bovendien waren er vijf onbekende investeringen van minimaal 100.000 euro. Tien Nederlandse startups wisten meer dan acht miljoen euro op te halen.

In de meeste gevallen gaat het om een zogeheten Series A-investering, wat staat voor een investering in een zeer vroeg stadium van het bedrijf. Series B- en Series C-investeringen worden in een later stadium gedaan.
Moeilijk


Volgens Startupjuncture is het in Nederland relatief makkelijk om een bescheiden bedrag op te halen van minder dan 200.000 euro. “Maar het is moeilijk om in een vroeg stadium meer dan een miljoen op te halen. Dat heeft invloed op de bedrijven die hier worden opgericht en zorgt in sommige gevallen voor een langzamere groei dan bij de supersterren uit Silicon Valley.”

Bekijk de top 20 van hoogste investeringen in Nederlandse startups:

Bekijk de tien hoogst gewaardeerde tech-startups

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>