KPN start patentzaak tegen Samsung in VS

Dat bevestigt een woordvoerder van KPN tegenover NU.nl na berichtgeving van Bloomberg.

Samsung zou in zijn smartphones, waaronder de Galaxy S4 en S5, gebruik maken van technologie voor gegevensoverdracht waarop KPN patent heeft.

De twee bedrijven hebben de afgelopen twee jaar onderhandeld over een licentieovereenkomst, maar zonder resultaat.

KPN heeft de zaak aanhangig gemaakt bij een federale rechtbank in Marshall, in de Amerikaanse staat Texas. Het Nederlandse telefoniebedrijf wil compensatie van Samsung, en een verbod op verder gebruik van de gepatenteerde technologie.

De woordvoerder van KPN wil verder niet ingaan op de zaak. Zo blijft onduidelijk waarom de rechtszaak wordt uitgevochten in de Verenigde Staten, waar de onderhandelingen zijn stukgelopen en wat de zaak betekent voor de relatie tussen Samsung en KPN.

Een woordvoerder van Samsung Nederland liet woensdagochtend desgevraagd weten nog niet op de hoogte te zijn van de rechtszaak. Het bedrijf komt waarschijnlijk later op de dag met een reactie.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>