Torrentwebsite Isohunt maakt The Pirate Bay open source

De open source-versie van The Pirate Bay is via The Open Bay te downloaden. Eerder plaatste Isohunt ook al een kopie van The Pirate Bay online, die te vinden is onder de naam The Old Pirate Bay.


De broncode van The Pirate Bay is door Isohunt gepubliceerd op codewebsite Github. De torrentwebsite roept ontwikkelaars op om de code te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. 


Door The Pirate Bay open source te maken, is het voor iedereen mogelijk om een eigen verbeterde versie van The Pirate Bay te starten.


Daarnaast maakt Isohunt ook nog een kopie van The Pirate Bay beschikbaar, die “gebruikers met minimale kennis van internet” kunnen installeren op hun server.
The Pirate Bay


The Pirate Bay is, twee weken na de inval in Zweden, in aangepaste vorm weer online. Het torrentplatform is vooralsnog niet beschikbaar. De website toont een code voor een Bittorrent Sync-sleutel die toegang geeft tot Pirate Bay-bestanden.


Bittorrent Sync is een Dropbox-achtige dienst van Bittorrent, waar gebruikers bestanden aan kunnen toevoegen. De dienst maakt geen gebruik van servers. De bestanden worden verspreid over de verbonden gebruikers.


Ook biedt The Pirate Bay de film The Interview via een torrent aan.


Hoe Bittorrent werkt en waarom torrents zo populair zijn


Achtergrond: De juridische strijd rondom The Pirate Bay

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>