Review: Zotac Zbox PI320 Pico

Zotac heeft met de Pico een Windows-systeem dat slechts 11,5×6,6×1,9 centimeter meet.

In het kastje is een quad-core Atom gemonteerd, gecombineerd met 2 GB geheugen en een 32 GB grote flashmodule die als vaste opslag dient. Dat maakt het een vlotte pc, maar heel erg krachtig is hij niet en dus minder geschikt voor zware software. Zuinig is hij wel. Aan de buitenkant heeft de Pico ook behoorlijk wat aansluitingen meegekregen: drie keer usb 2.0, hdmi om een monitor aan te sluiten en een vaste 100 Mbit netwerkaansluiting. Jammer is wel dat USB 3.0 ontbreekt. Wifi en bluetooth zijn eveneens ingebouwd. Ook wordt een houder meegeleverd waarmee u het kastje achterop een televisie of aan de muur kunt monteren. Zotac heeft standaard de speciale Windows 8.1N met Bing-versie geïnstalleerd. Zoekmachine Bing en Internet Explorer zijn dus de standaard voorkeursprogramma’s voor zoeken en browsen. Media Player en Skype zijn juist niet geïnstalleerd.

Lees ook: Zotac Zbox Sphere, een bijzondere uitvoering

Conclusie

Veelzijdige mini-computer, met een laag stroomverbruik en veel aansluitingen.

Adviesprijs: €219,–

Voor meer informatie: www.zotac.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>