Offline kijken wordt nooit een mogelijkheid op Netflix

Dat zegt Netflix tegen Techradar. “Het gaat nooit gebeuren”, aldus Netflix-topman Cliff Edwards. 

Veel streamingdiensten bieden wel al de mogelijkheid om shows te downloaden zodat die later kunnen worden bekeken zonder internetverbinding. Volgens Netflix is dat echter een “kortetermijnsoplossing voor een groter probleem”. 

Dat probleem is volgens Netflix de beschikbaarheid en kwaliteit van wifiverbindingen. De streamingdienst gaat er van uit dat de beschikbaarheid van goede wifiverbindingen de komende jaren sterk zal toenemen. Over vijf jaar zal er niemand meer vragen om de mogelijkheid om te downloaden, denkt Netflix.

Edwards gaat verder dan Netflix-ceo Reed Hastings eerder dit jaar deed in gesprek met NU.nl. Hij zei dat het voor gebruikers “ingewikkeld” zou zijn als sommige series wel offline beschikbaar zijn, maar anderen niet.

Netflix zet in op onze vrije tijd, en op Adam Sandler

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>