‘ING bank met meeste storingen ter wereld’

Dat concludeert de website Allestoringen.nl, dat zich hiervoor baseert op informatie verzameld in 27 landen. 

In de periode december 2013 tot en met november 2014 werden bij ING 196 storingen geconstateerd, waarvan 48 grote. Daarmee is ING met afstand de bank met de meeste geregistreerde storingen.
Top drie


De top drie wordt gecompleteerd door nog twee Nederlandse banken, de Rabobank en ABN Amro, met respectievelijk 137 en 135 storingen.

Het jaar ervoor was de Rabobank nog Nederlandse aanvoerder op het gebied van storingen. Het aantal storingen nam vergeleken met die periode bij zowel Rabobank, ING als ABN Amro fors toe.

Bij ING werd een stijging van 221 procent waargenomen, vergeleken met 108 en 160 procent voor de Rabobank en ABN Amro.

Ook zij kampten met relatief veel grote storingen. Bij de Rabobank waren dat er 45 in twaalf maanden, bij ABN Amro werden er 39 geteld. 
Wereldwijd


Opgeteld waren de drie banken goed voor 468 storingen, waardoor Nederland internationaal gezien de koppositie inneemt. Brazilië en het Verenigd Koninkrijk volgen op grote afstand met respectievelijk 121 en 111 storingsdagen. 

De bank met de meeste storingen na het Nederlandse trio, het Braziliaanse Banco Itaú, kende bijvoorbeeld slechts 52 storingsdagen. 

Allestoringen.nl en soortgelijke buitenlandse sites meten storingsdagen op basis van meldingen door klanten. Dat doen zij via verschillende kanalen, waaronder sociale media.

Een storingsdag wordt als zodanig geregistreerd als er een significante toename te zien is in het aantal meldingen dat op een dag binnenkomt.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>